Da li je iskusni Španac rešenje Zvezdinih problema?

© Sputnik / Maksim Bogodvid / Uđi u bazu fotografijaKino Kolom
Kino Kolom - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kino Kolom, 33-godišnji španski košarkaš, došao je u Crvenu zvezdu da gasi požar.

Crveno-beli u dosadašnjem delu Evrolige igraju ispod očekivanja i podhitno su potrebne promene. U prethodnim mečevima falila je organizacija igre zbog izostanka Lengstona Hola, a i sa nekadašnjnim plejmejkerom Promiteasa igra Zvezde u pojedinim trenucima nije izgledala najtečnije

Zbog toga, a i zbog odlaska Tejlora Ročestija, Crvena zvezda nalazila se na tržištu u potrazi za organizatorom igre. 

Odlaskom Ročestija i povredom Hola, ekipa sa Malog Kalemegdana praktično ostala je samo sa mladim Aleksom Uskokovićem kao jedinim „čistim“ plejmejkerom. 

Kori Volden nije taj tip igrača, nije bio ni u Partizanu, pa je Zvezda ekspresno reagovala na tržištu dovođenjem Kina Koloma

Kino Kolom, španski košarkaš - Sputnik Srbija
Zvezda dovela iskusnog plejmejkera! /video/

Ovde se ponovo provlači pitanje „da li je morao novi stranac“, ali očigledno da jeste. O problemu sa srpskim plejmejkerima pisali smo prethodnih dana

Kolom je veoma iskusan plejmejker i napad mu je mnogo jače oružje od odbrane. Zvezde će morati da krije Španca defanzivno, ali ne poput Ročestija koji nikoga nije mogao da čuva. 

Španski igrač nešto je bolji od Amerikanca na tom polju, što nije ni teško jer Ročesti nikada nije bio dobar odbrambeni igrač, a kamoli sada kada je u poznim igračkim godinama. 

Najbolju košarku novi plejmejker igrao je u dresu Uniksa i upravo iz tog perioda poznaje ga Saša Obradović koji je bio trener Lokomotive Kubanj. 

Kolom je odličan u pik-end-rol igri, dobro čita odbranu protivnika i kroz karijeru je imao sjajnu saradnju sa centrima. Uz to je i solidan šuter za tri poena, te protivnici ne mogu stalno da ga čuvaju u „dropu“, odnosno da mu idu ispod bloka. 

Španac je bolji kreativac od Lengstona Hola i centri Ognjen Kuzmić i Emanueal Teri trebalo bi da imaju dobru saradnju sa njim. 

Po potrebi aktuelni šampion sveta sa Crvenom furijom može da i sam završi akciju na obruču, ali opet ne očekujte mnogo prodora od njega. To mu ipak nije jača strana. 

Obradović će imati zadatak da ga uklopi u tim u kom ne igra nijedan Španac, to je veoma izazovno jer je komunikacija na terenu veoma važna. Defanzivno jeste slabost i protivnici će to pokušati maksimalno da iskoriste međutim, tu je opet do trenera da posloži igru tako da to bude neprimetno. 

Kolom ne može rešiti sve probleme, ali jedan i to veliki, kao što je organiziacija igre, i te kako može i to se od njega i očekuje.

► Zvezda dovela iskusnog plejmejkera! /video/

► Da li je Kokoškov kriv za strmoglav pad evropskog giganta?

► Jokić blizu tripl-dabla, loše šutersko veče Pokuševskog

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala