Zvezda od gotovog napravila veresiju i posle produžetka izgubila od Albe

© Foto : ABA/Crvena zvezda mtsKošarkaši Crvene zvezde
Košarkaši Crvene zvezde  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Košarkaši Crvene zvezde izgubili su od Albe posle produžetka 90:84 u 14. kolu Evrolige.

Jedini predstavnik Srbije u elitnom košarkaškom takmičenju imao je sve u svojim rukama, ali loša rešenja u završnici koštala su ih prekida crne serije. 

Zvezda je imala napad i +2 u poslednjem minutu regularnog dela meča međutim, Kori Volden nije uspeo da pogodi, a potom je Luk Sikma sa linije sa slobodna bacanja, na 1,3 do kraja, izjednačio 76:76.

Za kratak period Volden je uspeo da poentira, ali ne i da na vreme izbaci loptu, te se ušlo u produžetak. Tamo je Alba bila mnogo bolja i zasluženo je slavila. 

Najefikasniji u poraženom timu bio je Džordan Lojd sa 21 poenom, Dobrić je postigao 13, a O'Brajant je imao 12, devet skokova, četiri asistencije, ali i pet ličnih grešaka. 

Pobednika je predvodio Maodo Lo sa 21 poenom, Siva je ubacio 19, Timan 13, a Sikma je ostvario učinak od devet poena, šest skokova i pet asistencija. 

Crveno-beli nisu najbolje otvorili utakmicu, te je Saša Obradović morao prvi da reaguje tajm-autom, 5:11. Do kraja četvrtine domaći igrači zaigrali su čvršće i to se videli i na semaforu, 16:15.

Serijom Džonija O'Brajanta, Korija Voldena i Ognjena Dobrića Zvezda je došla velikih +9, 24:15, čime je serija iznosila 19:4. 

Izabranici Saše Obradovića održavali su prednost, ali su odigrali lošu završnicu prvog poluvremena i ekipa iz Albe imala je svega tri poena zaostatka – 37:34.

Obradović je u trećoj četvrtini odlučio da uradi nešto što u dosadašnjem delu sezone nije bila praksa. Uskoković i Simanić pogodili su važne trojke, nadovezao se i O'Brajant, te je u jednom trenutku prednost bila +14, 55:41.

Gosti iz Berlina uspeli su malo da se konsoliduju i pred četvrtu četvrtinu imali su devet poena zaostatka. 

Tokom poslednje deonice ekipa Crvene zvezde nije uspela da održi prednost. Na svaki postignut koš gosti su imali odgovor i u završnici smo gledali veliku dramu. 

© Foto : KK Crvena zvezdaOgnjen Dobrić, košarkaš Crvene zvezde, tokom duela sa Albom
Zvezda od gotovog napravila veresiju i posle produžetka izgubila od Albe - Sputnik Srbija
Ognjen Dobrić, košarkaš Crvene zvezde, tokom duela sa Albom

Zvezda je preko Lojda uspela da dođe do prednosti i napada u poslednjem minutu, ali Kori Volden nije uspeo da pogodi čime bi prednost iznosila dva poseda. 

U narednom napadu Lo je promašio polaganje, akciju je pratio Luk Sikma i prilikom ofanzivnog skoka faulirao ga je Dejan Davidovac. Krilni centar je pogodio oba slobodna bacanja, potom Volden nije uspeo na vreme da šutne i ušlo se u produžetak.

Tokom dodatnih pet minuta gosti su bili bolji rival, imali su i sreće u nekim trenucima, i za Nemačku se vraćaju sa osmehom na licu i novom pobedom u džepu. 

Ovo je bio peti poraz zaredom Zvezde u Evropi, te sada imaju skor 4/10, dok je Alba na 6/7.

► Ražnatović: Gudurić je slobodan košarkaš

► Završena najveća NBA saga – Janis „teži“ za 228.200.000 dolara

► Dobrodošli na čas Željka Obradovića

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala