Daniloviću novi mandat, Krstić zamenio Rakočevića

© Foto : KSS / Nebojša Paraušić Predrag Danilović
Predrag Danilović - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predrag Danilović je ponovo jednoglasno izabran za predsednika Košarkaškog saveza Srbije i dobio je novi četvorogodišnji mandat.

Na izbornoj sednici Skupštine Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović je dobio podršku svih prisutnih delegata (31).

Igor Rakočević - Sputnik Srbija
Igor Rakočević napustio KSS: „Približio sam Republiku Srpsku Srbiji"

„Zahvaljujem se svim poslovnim partnerima, članovima Upravnog odbora u protekle četiri godine, smatram da smo napravili dosta stvari… Savez nikad nije bio finansijski stabilniji, naravno jedan deo zasluga ide državi, drugi deo našim poslovnim partnerima koji su prepoznali naš odličan rad i priključili se našem Savezu, a tome u prilog govori da smo potpisali neke nove ugovore i produžili stare. U naredne četiri godine očekuju nas Olimpijske igre, evropska prvenstva… Seniorke su se već kvalifikovale na Evropsko prvenstvo i Olimpijske igre, 3h3 reprezentacija je takođe izborila plasman na OI… Ima stvari koje smo radili dobro, ima i nekih stvari koje u naredne četiri godine možemo da radimo još bolje sa novim Upravnim odborom kome ovom prilikom čestitam. siguran sam da će biti tako…“, rekao je Danilović.

Na predlog predsednika Danilovića izabrana su i četiri potpredsednika. Ana Joković ostaje potpredsednik za žensku košarku, Bojan Radun potpredsednik za finansije i marketing, a Dušan Projović potpredsednik za takmičenja.

Jedina promena je na funkciji potpredsednika za mušku košarku, na koju je izabran Nenad Krstić, umesto Igora Rakočevića

„Ukazana mi je velika čast, moram da se vratim na to i kažem da sam još kao igrač gledao Savez kao drugu kuću. Jeste fraza, ali je stvarno bilo tako… Uvek sam se fenomenalno osećao igrajući za reprezentaciju, sada je ovo nešto potpuno drugo, još je jači osećaj da sam kroz ovu funkciju i dalje deo Košarkaškog saveza Srbije, što mi stvarno imponuje. Još jednom zahvaljujem predsedniku Predragu Daniloviću, generalnom sekretaru Zlatku Boliću i svima ostalima na ukazanom poverenju“, kaže Krstić.

Za novog predsednika Skupštine KSS izabran je Blaž Stojanović, zamenivši na ovoj funkciji Dragana Gačića, kome je predsednik KSS Predrag Danilović uručio prigodan poklon u znak zahvalnosti za dugogodišnji staž na čelu Skupštine.

Na predlog regionalnih košarkaških saveza, delegati Skupštine KSS izabrali su četiri člana Upravnog odbora, a to su Darko Karan, Marko Ivanović, Dragana Kontić i Miodrag Kocić.

Izabran je i novi Nadzorni odbor i Disciplinski sud. Predsednik Nadzornog odbora je Zoran Kristić, a članovi Radoslav Stefanović i Zoran Gerov. Predsednik Disciplinskog suda je Vasko Jančić, a članovi Dušan Mitrović, Aleksandar Zarija, Željko Ivetić i Nebojša Ranđelović.

► Crvena zvezda dogovorila saradnju sa šampionom sveta

► Bogdanović podigao nivo, Bjelica iskoristio minute /video/

► Ubedio je devojku da je poznati košarkaš i ukrao joj više od 10.000 evra

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala