Igor Rakočević napustio KSS: „Približio sam Republiku Srpsku Srbiji"

© AP Photo / DUSAN VRANICIgor Rakočević
Igor Rakočević - Sputnik Srbija
Pratite nas
Igor Rakočević, proslavljeni košarkaš i reprezentativac, neće više obavljati funkciju potpredsednika Košarkaškog saveza Srbije.

Kako je naveo, njegov četvorogodišnji mandat je istekao posle čega je odlučio da napravi pauzu.

Deni Avdija - Sputnik Srbija
Avdija predstavljen u Vašingtonu – sa srpskom zastavom /foto/

Rakočević je na poziciji potpredsednika proveo ukupno šest godina.

„Trudio sam se da maksimalno posvećeno, savesno i pošteno odradim svoj posao. Verujem da sam u tome i uspeo. Osvojene su tri zlatne i jedna bronzana medalja sa mlađim kategorijama za koje sam bio zadužen, uspešna promocija košarke po Srbiji, stvaranje dobrih odnosa sa klubovima i veliki uspeh u predočavanju mladim igračima koliko je bitno odazvati se pozivu za dres reprezentacije i kolika je čast biti pozvan za taj dres“, naveo je Rakočević.

​On je istakao i da je uspeo da košarkaški približi Republiku Srpsku Srbiji.

„Kao rezultat toga, baš iz republike Srpske smo dobili igrača koji je postao kapiten zlatne juniorske generacije a trenutno je i A reprezentativac. Bilo je tu mnogo razgovora i sa roditeljima, igračima, trenerima, agentima sa ciljem da im se objasni i pomogne da shvate važnost igranja za Srbiju. Neki od naših najtalentovanijih mladih igraca koji su učestvovali u našim reprezentativnim programima su danas NBA igrači, izabrani u prvoj rundi drafta“, dodao je Rakočević.

On je potom naveo i šta smatra svojim najvećim uspehom.

„To je činjenica da nijedno dete srpskog porekla nije izostavljeno, gde god da to dete živi i igra košarku, i da je svaki naš mladi igrač dobio podjednaku šansu da obuče dres reprezentacije“.

Nekadašnji NBA igrač je naveo da će napraviti pauzu u radu.

„Onda ću biti spreman za nove sportske izazove jer verujem da je moja dužnost da košarci još više vratim. Želim da se zahvalim dragim kolegama i saradnicima iz Košarkaškog saveza Srbije i da im poželim mnogo sreće u daljem radu“, naveo je Rakočević na svom „Instagram“ profilu.

► NBA ukinula „Duško Vujošević“ pravilo

► Lebron je hteo Luku, ali je Luka izabrao Džordana

► Slučaj „Đorđević“: Teo zapretio, Pefi odbrusio – Sale nije mogao da ode

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala