Zvezdin biser je konačno našao svoje mesto pod suncem /video/

© AP Photo / Andreas SchaadDejan Joveljić
Dejan Joveljić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Dejan Joveljić je pre dve godine uspeo da na 21 utakmici za Crvenu zvezdu, odnosno njen mladi tim, postigne 41 gol i da sa razlogom stekne status momka koji bi trebalo da bude vođa generacije u najvećem srpskom fudbalskom klubu.

Momak iz Bijeljine, rođen 1999. godine, nažalost nije uspeo u tome – svega posle jedne seniorske sezone je razdužio crveno-belu opremu i krenuo u „beli svet“ da traži svoje mesto pod suncem.

​Reklo bi se, šteta za domaći fudbal, šteta za reprezentaciju, za Crvenu zvezdu, ali je usud tog kluba da ne može da čeka svoju decu.

U Ljutice Bogdana su pravila jasna – rezultat je na prvom mestu, ali jednako važna je i prodaja igrača, u svrhu punjenja budžeta.

Marko Nikolić - Sputnik Srbija
Protesti, predrasude, uvrede, srednji prst, ali – Rusija sada zna ko je Marko Nikolić

Setimo se kako se Luka Jović proveo u Zvezdi, pa koliko je Đorđe Despotović čekao da zaigra za prvi tim...

Joveljić je u toj jednoj sezoni nagovestio da zaista ima ubitačan golgeterski instinkt i da je pred njim lepa budućnost, ali – van Srbije.

Na 25 utakmica, tri je odigrao u sezoni ranije, upisao je 14 golova i dve asistencije, a samo pet puta je odigrao punih 90 minuta, dok je u devet navrata u igru ulazio kao rezerva.

Zvezda je dobila ponudu vrednu četiri miliona evra od Ajntrahta iz Frakfurta i bez pogovora je prihvatila, pa je Joveljić baš u leto kada je Jović iz tog nemačkog kluba otišao u Real Madrid postao član nemačkog tima sa zadatkom da odmeni svog zemljaka i prethodnika u Zvezdi.

Na njegovu žalost, nije išlo kako treba, nije dobijao šansu, delovalo je da fizički ne može da isprati napore u veoma zahtevnoj Bundesligi, niti da je još u stanju da kao dve godine stariji Jović rešeta mreže.

Nastupio je na deset utakmica i upisao jedan gol, a kao pozajmljeni igrač Anderlehtu nastupio je pet puta uz po pogodak i asistenciju.

Pred ovu sezonu još jedna pozajmica – izbor je pao na Volfsberger, klub iz grada Volfsberga u kom je već godinama kapiten nekadašnji fudbaler Partizana Nemanja Rnić.

Ambiciozni klub je isposlovao dolazak mladog Srbina iz Frankfurta i pogodio je pošto je Joveljić na 16 mečeva upisao šest golova i jednu asistenciju, a posebno se izdvajaju njegove nedavne partije.

Mladi reprezentativac Srbije je tresao mreže na tri poslednje utakmice, a u duelu sa Fajenordom iz Holandije postigao je jedini pogodak i omogućio svom timu istorijsku pobedu za plasman u drugu fazu Lige Evrope.

Takav rezultat je potpuno iznenađujući s obzirom na to da su se u grupi K takmičili još Dinamo Zagreb i CSKA Moskva.

Vrhunsku formu Joveljić je potvrdio i u austrijskoj Bundesligi, bio je strelac protiv Rida, za bod svom timu, a u duelu sa Tirolom je bio jedini igrač ekipe sa pozitivnom ocenom pošto je postigao počasni pogodak u porazu od 4:1.

Joveljić je dobio veliku šansu u Volfsbergeru i koristi je, što je najbitnije za napadača stekao je veliko samopouzdanje i najavljuje da je pred njim zaista velika budućnost, a na upravi Zvezde ostaje da se izbori da svoje talente ne prodaje tako lako, već da pokuša da od njih izvuče i fudbalski, ne samo materijalni maksimum.

► Matiću ni minut u mančesterskoj uspavanci /video/

► Biramo najlepši gol – „štikla“, brzi voz iz Koreje ili „makazice neznanog junaka“ /video/

► Partizan se izvukao iz nokdauna – glavu su mu sačuvala tri para rukavica

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala