Tvorci ruskih vakcina: Nijedna vakcina ne garantuje apsolutnu zaštitu

© Sputnik / Vladimir Pesnya / Uđi u bazu fotografijaRuska vakcina „Sputnjik V“
Ruska vakcina „Sputnjik V“ - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nijedna vakcina ne pruža apsolutnu zaštitu protiv virusa korona, mogu se ponovo zaraziti i oni koji su preležali koronu, upozoravaju tvorci ruskih vakcina.

„Nijedna vakcina ne garantuje apsolutnu zaštitu“, rekao je direktor centra „Gamaleja“ u kojem je stvoren preparat „Sputnjik Ve“ Aleksandar Gincburg u intervjuu za film Naili Asker-zade „Opasan virus. Prva godina“ na televiziji „Rusija 1“.

Istovremeno, direktor centra „Vektor“, koji je proizveo vakcinu „EpiVakKorona“ Rinat Masjutov kaže da „niko nije zaštićen od ponovne zaraze, čak ni oni koji su preležali“.

Podsetimo, „Sputnjik Ve“ je prva u svetu registrovana vakcina protiv virusa korona. U oktobru je predsednik Rusije Vladimir Putin objavio o registraciji druge ruske vakcine protiv virusa korona, koju je razvio Državni Naučni centar „Vektor“, a koja je nazvana „EpiVakKorona“.

Uskoro je moguća i registracija treće vakcine koju je proizveo Federalno naučni centar za istraživanje i razvoj imunobioloških preparata „Čumakova“ Ruske akademije nauka.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala