Napravljen prvi ruski elektromobil na osnovu „digitalnog blizanca“ /video/

© Foto : Sankt-Peterburški politehnički univerzitet Petar Veliki (SPbPU)Kama-1, ruski električni automobil, Sankt-Peterburški politehnički univerzitet „Petar Veliki" (SPbPU)
Kama-1, ruski električni automobil, Sankt-Peterburški politehnički univerzitet „Petar Veliki (SPbPU) - Sputnik Srbija
Pratite nas
Naučnici Sankt-Peterburškog politehničkog univerziteta Petar Veliki (SPbPU) napravili su prvi električni automobil u Rusiji koji je u potpunosti zasnovan na takozvanim „digitalnim blizancima“.
„Ovo će biti prvi ruski električni automobil u potpunosti napravljen na osnovu dvostruke tehnologije i specijalizovanih digitalnih platformi. Pametni 'krosover' je konkurentan i u pogledu tehničkih i potrošačkih karakteristika, kao i u pogledu dizajna, sigurnosti i udobnosti i ispunjava međunarodne zahteve“, rekao je Aleksej Borovkov, šef inženjerskog centra SPbPU.

Tehnologija digitalnog blizanca predstavlja digitalnu repliku podataka, procesa, sistema i digitalna simulacija stvarnosti, koja može biti korišćena u različite svrhe.

Električni automobil je nazvan „Kama-1“. Napravili su ga stručnjaci iz Inženjerskog centra SPbPU kao deo platforme za dizajn električnog transporta od kompaktnog gradskog automobila do gradskih električnih autobusa od 18 metara koji ispunjavaju međunarodne uslove za sertifikaciju.

Električni automobil - Sputnik Srbija
Stiže „Zeta“ ─ ruski elektromobil najjeftiniji na svetu

Automobil može da razvije brzinu do 150 kilometara na sat i ima opseg kretanja do 250 kilometara u gradu, dok do 100 kilometara na sat ubrzava za manje od sedam sekundi.

Dužina „krosovera“ je 3,4 metra, širina - 1,7 metara, visina - 1,6 metara, klirens - 160 milimetara.

Prezentacija elektromobila se planira na izložbi „VUZPROMEKSPO-2020“ u Moskvi 10-11. decembra 2020. godine.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala