Zvezda ima gomilu dužnika i veliku priliku za osvetu

© AP Photo / Olivier MatthysFudbaleri Crvene zvezde
Fudbaleri Crvene zvezde  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Fudbaleri Crvene zvezde su obezbedili sebi učešće u eliminacionoj fazi takmičenja Lige Evrope, ali tu njihov posao nije završen.

Srpski šampion je postavio, pa oborio rekord domaćih timova po broju osvojenih bodova u prvoj rundi nekog evropskog takmičenja i s pravom ima velike ambicije za naredni period.

Zvezda i Slovan - Sputnik Srbija
Zvezda bez pobede u Liberecu za kraj prvog dela Lige Evrope

Ali, sa velikim ambicijama stižu i veliki protivnici protiv kojih neće biti prava na greške, poput onih tri godine ranije protiv moskovskog CSKA.

I tada je Zvezda dočekala evropsko proleće, ali se saplela na prvoj prepreci, jednako kao i Partizan, protiv Viktorije iz Plzenja.

Ove sezone će konkurencija biti daleko ozbiljnija, a potencijalni rivali Zvezde su neki njoj dobro poznati timovi.

​Kao najveće ime se izdvaja Mančester junajted, ekipa koja je već godinama fazi oporavka i još ne uspeva da se vrati na staze stare slave.

Ispadanje iz Lige šampiona je značilo i selidbu u niži rang takmičenja, u kom je tim sa Old Traforda već bio prošle godine i gde se sastao sa Partizanom.

Mančester bi zaista bio ogroman izazov za Zvezdu, ali ne i neprelazna prepreka, imajući u vidu činjenicu da nije blistao u dva duela sa crno-belima.

Totenhem bi Zvezda svakako želela da izbegne, bar zbog nedavne istorije, a sličan slučaj je i sa Arsenalom, dok je Napoli na neki način ostao dužan crveno-belima, bar zbog one utakmice u Beogradu gde je srpski tim morao da ide na pobedu, a to nije uradio.

Zvezda ima istoriju duela i sa Milanom, Bajerom iz Leverkuzena i Romom, takođe potencijalnim rivalima i timovima koji ove sezone igraju u solidnoj formi, što se u prvom redu odnosi na tim sa stadiona San Siro.

Okolnosti u Ligi šampiona su udesile sudbinu Ajaksu i poslale ga u Ligu Evrope, te nametnule dodatnu obavezu da pokuša da se bori za trofej.

​U donjem domu potencijalnih rivala Zvezde, odnosno timova sa nižim koeficijentom i renomeom, nalazi se nekoliko ozbiljnih "nagaznih mina", u vidu Viljareala, PSV Ajndhovena, Klub Briža i Šahtjora.

Na dnu liste, ali nikako najmanje važni, nalaze se zagrebački Dinamo, sa kojim bi eventualno ukrštanje predstavljalo pravi spektakl, te Glazgov Rendžers, takođe ekipa koja je ostala dužna Zvezdi zbog čuvenog gola Naća Nova u 90. minutu, u meču kvalifikacija za Ligu šampiona odigranom 2007. godine.

Žreb za prvo kolo nokaut faze Lige Evrope na programu je u ponedeljak, od 13.00, a izvlačenje ćete uživo moći da pratite na stranicama sportske rubrike srpskog izdanja Sputnjika.

► Zvezdin Dijego je pokušao da bude Maradona /video/

► Zvezda bez pobede u Liberecu za kraj prvog dela Lige Evrope

► Navijači Zvezde velikim vatrometom uzdrmali Liberec /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala