Zaharova: Mitska pretnja Moskve ─ proizvod unutrašnje američke kuhinje

© Sputnik / Alekseй Maйšev / Uđi u bazu fotografijaZgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije
Zgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Mitska pretnja iz Moskve proizvod je unutrašnje kuhinje Sjedinjenih Američkih Država, Rusija se nada da će izmišljene priče na kraju nestati u zaboravu, izjavila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova komentarišući antiruske rezolucije američkog Kongresa.

Zaharova je tokom brifinga podsetila da je američki Kongres usvojio još jednu antirusku rezoluciju kojom se poziva na pojačani pritisak na Moskvu u cilju podrške političkim zatvorenicima u Rusiji, kako bi se pooštrile sankcije protiv građana koji su navodno umešani u američke izborne procese.

„Iako ovi dokumenti nisu pravno obavezujući, za žaljenje je što u teškoj socijalno-ekonomskoj i epidemiološkoj situaciji u svojoj zemlji i u svetu u celini, zakonodavci i dalje govore o nekoj krivici Rusije za kršenja u oblasti ljudskih prava i pokušaje vršenja uticaja na unutrašnje poslove Sjedinjenih Američkih Država“, rekla je portparolka.

Ona je podsetila da je Rusija više puta isticala otvoreno izmišljeni karakter neosnovanih optužbi koje nemaju dokaza.

„Očigledno je da je neka mitska pretnja iz Moskve proizvod unutrašnje kuhinje. To je fobija, to je bolest. Mi ipak ne gubimo nadu da će pacijent ozdraviti, da će izmišljene priče nestati u zaboravu, a njihovi autori prestati da truju atmosferu bilateralnih odnosa“, zaključila je Zaharova.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala