Moskva: SAD nastavljaju da sprečavaju Rusiju da izgradi „Severni tok 2“ ─ deo politike obuzdavanja

© Sputnik / Alekseй Vitvickiй / Uđi u bazu fotografijaPutokaz prema gradilištu gasovoda "Severni tok 2" u Lubminu
Putokaz prema gradilištu gasovoda Severni tok 2 u Lubminu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Sjedinjene Američke Države neće se zaustaviti na pokušajima da spreče Rusiju da realizuje projekat „Severni tok 2“, to je deo politike obuzdavanja, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.
„Takođe dobro razumemo da se Sjedinjene Američke Države neće zaustaviti na pokušajima da spreče Rusiju da realizuje ne samo ovaj projekat, već i uopšte spoljnu politiku i svoje međunarodne aktivnosti. To redovno i stalno primećujemo. To se naziva politikom obuzdavanja naše zemlje. Ona je multikomponentna“, rekla je Zaharova novinarima.

Prema njenim rečima, to su sankcije, stop liste, restriktivne mere protiv kompanija i predstavnika biznisa i drugi koraci.

Međutim, kako je istakla, planovi za izgradnju se neće promeniti.

Projekat izgradnje gasovoda

Projekat „Severni tok 2“ podrazumeva izgradnju dva kraka gasovoda, čiji će ukupni kapacitet iznositi 55 milijardi kubnih metara gasa godišnje, od obale Rusije, preko Baltičkog mora, do Nemačke. Novi cevovod trebalo bi da bude izgrađen pored „Severnog toka“. U izgradnji gasovoda učestvuju brojne evropske kompanije.

Predstavnički dom američkog Kongresa odobrio je 9. decembra vojni budžet za 2021. godinu, koji predviđa i sankcije protiv ruskih gasovoda.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala