Palma opomenut zbog vređanja Olbrajtove u Skupštini /video/

© Foto : YOUTUBE/KOSOVAPRESSHašim Tači i bivši državni sekretar Amerike Madlin Olbrajt
Hašim Tači i bivši državni sekretar Amerike Madlin Olbrajt - Sputnik Srbija
Pratite nas
Dragan Marković Palma izjavio je u Skupštini Srbije da je „baba Olbrajtova Tačijeva teroristička ljubav“, zbog čega ga je opomenuo predsednik Skupštine Ivica Dačić.

Marković, poslanik Jedinstvene Srbije i koalicije SPS-JS, kojoj pripada i Dačić, to je kazao tokom rasprave sa poslanikom SDA Sandžaka Enisom Imamovićem. Njihova polemika krenula je oko pitanja odnosa prema nacionalnim manjinama u Srbiji.

Naslovna strana knjige „Nova država, moderni državnik – biografija Hašima Tačija“ - Sputnik Srbija
„Kosovski Džordž Vašington“: Bajden, Olbrajtova i Petrič o Tačiju /foto/

Marković je rekao da prava nacionalnih manjina u Srbiji nisu ugrožena, ali da zbog govora pojedinih poslanika da su ta prava ugrožena, godinama ima problem sa ulaskom u Evropsku uniju, preneo je Tanjug.

„Da su prekršena, kao što su prekršena prava Srba na Kosovu i Metohiji, ne bi došao na dnevni red njihov amandman“, rekao je Marković, govoreći o amandmanu koji je uložila Imamovićeva SDA.

Poslanici SDA Sandžaka su istakli da Vlada Srbije treba da promeni politiku prema albanskoj nacionalnoj manjini i zatražili veća ulaganja za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđu. Imamović je tražio da se Raška oblast naziva Sandžakom, što nije u Ustavu Srbije.

Marković je naveo da je „prošlo vreme da oni koji su dobili mali broj glasova u svom narodu preko militantnih poruka u parlamentu traže pomoć međunarodne zajednice“.

„Niko nikome ne zabranjuje da govori, ali ne može da ističe albansku zastavu u Skupštini Srbije, u kojoj po Ustavu može da stoji samo zastava Srbije“, rekao je Marković i nastavio:

„Oni su možda dobili vetar u leđa zbog one babe ili dede - Olbrajtove, koja je velika ljubav Hašima Tačija. Ne znam da li su bili u intimnoj vezi ili samo u ljubavi da se Srbiji otme deo teritorije i teroristi dovedu na vlast“.

Na to je reagovao predsednik parlamenta Ivica Dačić i pozvao Markovića da vodi računa o svom rečniku i ne vređa Olbrajtovu, a Marković je dodao:

„Svi mi ovde smo za neku ljubav, ali ljubav prema porodici, otadžbini, radnom mestu... a ovo je teroristička ljubav. Poštujem sve poslanike, ali upravo ta baba-deda ponovo preti Srbiji da neće više da otvori nijedno poglavlje. I zašto su nas bombardovali. Piše u knjizi Dika Martija ko je ubijao, ko je činio ratne zločine i ko je izazivač svega na Kosovu i Metohiji, ko je napadao kasarne, policijske stanice i kidnapovao ljude. Sada se ti ljudi nalaze u Hagu. Pravda je spora, ali dostižna“, rekao je Marković.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala