Premijerka u Skupštini objasnila kako će i kada Srbija nabavljati vakcinu

© Tanjug / Tanja ValičAna Brnabić na sednici Skupštine Srbije.
Ana Brnabić na sednici Skupštine Srbije. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Dajemo sve od sebe da imamo vakcine za zaštitu od virusa korona što pre, izjavila je premijerka Ana Brnabić u Skupštini Srbije i najavila završetak rekonstrukcije Infektivne klinike Kliničkog centra Srbije do aprila 2021.godine.

Brnabićeva je kazala da se radi na tome da Srbija ima vakcine proizvođača i sa istoka i sa zapada.

Ona je, tokom rasprave o setu finansijskih zakona, među kojima su izmene i dopune Zakona o budžetskom sistemu, javnom dugu i završnom računu budžeta za 2019.godinu, dodala da se nastavljaju investicije u zdravstvu i da joj je posebno drago što će se sledeće godine povećati plate zdravstvenim radnicima.

„Po svim planovima moramo da završimo rekonstrukciju Kliničkog centra Srbije 2021.godine. U prvom kvartalu sledeće godine krećemo sa rekonstrukcijom Kliničkog centra Vojvodine i objavljujemo tender za Klinički centar Kragujevac“, najavila je predsednica Vlade Srbije.

Planovi za kapitalne investicije

Ako implementiramo sve planirano, već 2022. godine imaćemo auto-put do Požege, završićemo prvu deonicu Moravskog koridora, put Novi Pazar-Tutin, kao i veliki deo, ako ne čitavu deonicu puta Kuzmin-Sremska Rača, rekla je premijerka Srbije.

vožd karađorđe mapa - Sputnik Srbija
Stiže „Vožd Karađorđe“ da podigne istočnu Srbiju: Kako će izgledati novi auto-put

Brnabićeva je najavila da u prvom kvartalu 2021. kreće izgradnja Fruškogorskog koridora, druge deonice brze pruge Beograd-Budimpešta, od Novog Sada do Subotice, a da će do kraja 2021. biti završena brza pruga Beograd-Novi Sad.

Ona je navela da je budžetom za 2021. planirano nikad više sredstava za kapitalne investicije, uprkos krizi izazvanoj epidemijom virusa korona, preneo je Tanjug.

„Želimo da nastavimo našu ekonomsku dinamiku i želimo da tim projektima olakšamo i podignemo kvalitet života građana“, poručila je Brnabićeva.

Navela je da se ulaže i u zaštitu životne sredine, i da za to nikad više sredstava nije bilo namenjeno nego sada.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala