Partizan na krilima Tomasa do Top 16 faze Evrokupa!

© Foto : ABA / KK PartizanRašon Tomas, košarkaš Partizana
Rašon Tomas, košarkaš Partizana - Sputnik Srbija
Pratite nas
Košarkaši Partizana pobedom nad Bahčešehirom 88:75, u osmom kolu Evrokupa, izborili su plasman u Top 16 fazu drugog po rangu evropskog košarkaškog takmičenja.

Izabranici Saša Filipovskog odigrali su solidnu utakmicu, punu uspona i padova, a na kraju su predvođeni sjajnim Rašonom Tomasom uspeli da slome otpor turskog tima. 

Amerikanac je u poslednjim minutima pogodio nekoliko važnih koševa zahvaljujući kojima je Partizan došao do nedostižne prednosti. 

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Tomas sa 18 poena i šest skokova, a pratili su ga Kodi Miler-Mekintajer sa 17, Janković sa 12 i Pejdž sa 10. 

Poražene je predvodio Erik Grin sa 25 poena i šest asistencija. 

Crni-beli nisu najbolje ušli utakmicu dozvolivši protivniku da za četiri i po minuta postigne 11 poena. Ipak, sredinom prve četvrtine zaigrali su bolje na oba kraja terena i to se odmah odrazilo na semafor.

Partizan serijom 12:0 preokreće rezultat i na petominutnu pauzu odlazi sa osam poena prednosti – 25:17.

Sličan scenario videli smo i u drugoj četvrtini. Ponovo su gosti iz Turske bolje otvorili desetominutni period, a najtrofejnijem srpskom košarkaškom klubu pripao je finiš istog.

Dobro je igrao Rašon Tomas, solidan je bio i Rade Zagorac, te su crno-beli na poluvremenu imali +5, 42:37.

​Ekipa Saša Filipovskog naučila je lekciju iz prve dve deonice tako što su odlično otvorili treću četvrtinu. Prvi put su imali dvocifrenu prednost (56:46), ali istu nisu uspeli da održe.

Štaviše, Bahčešehir se za tri minuta potpuno vratio u egal i na kraju se u poslednju deonicu ušlo sa rezultatom 59:58 za domaćina.

U poslednjem periodu crno-beli uspeli su da slome otpor protivnika koji je u jednom trenutku čak i poveo (71:69). Tada je na scenu stupio centar Vil Mozli koji je digao ekipu fenomenalnim zakucavanjem. 

​Potom su usledili koševi Miler-Mekintajera i Tomasa, na drugoj strani Erik Grin se ugasio i Partizan zasluženo dolazi do petog trijumfa u Evrokupu. 

Crno-beli u poslednja dva kola igraju protiv Burga i Venecije, a Top 16 faza kreće 13. januara 2021. godine. 

​► Slučaj „Đorđević“: Teo zapretio, Pefi odbrusio – Sale nije mogao da ode

► Tvit je zbunio Srbiju – Micić još neće u NBA, ali ga i tamo čeka novi dres plave boje

► Lebron je hteo Luku, ali je Luka izabrao Džordana

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala