Tvit je zbunio Srbiju – Micić još neće u NBA, ali ga i tamo čeka novi dres plave boje

© AFP 2023 / LLUIS GENEVasilije Micić, desno, u duelu sa Nikolom Kalinićem
Vasilije Micić, desno, u duelu sa Nikolom Kalinićem - Sputnik Srbija
Pratite nas
Srpski košarkaš Vasilije Micić od naredne sezone će najverovatnije nositi dres jednog NBA kluba.

Micić nekoliko godina važi za jednog od najboljih plejmejkera evropske košarke, pa mnogi žele da svoj talenat pokaže i „preko bare“.

Pomenutima će se želja, najverovatnije, ispuniti leta 2021. godine, kada se očekuje da Micić i zvanično napusti svoj trenutni klub Anadolu Efes i potpiše ugovor o saradnji sa Oklahoma Siti Tanderom.

Zašto sa Oklahomom? Zato što je ta ekipa putem trejda otkupila prava na njegove usluge od Filadelfija Seventisksersa, ekipe koja ga je izabrala putem drafta 2014. godine svojim 52. pikom.

„Nema nikakve dileme, on je zreo za NBA. Ovog leta, kada je transfer trebalo da se realizuje, njegova izlazna klauzula je bila 15. jul, ali Efes nije hteo da pomeri taj datum kako bi sačuvali tim i pojačali se za ovu sezonu“, izjavio je nedavno njegov agent Miško Ražnatović u razgovoru na televiziji „Prva“.

© Foto : fiba.basketballReprezentativac Srbije Vasilije Micić
Tvit je zbunio Srbiju – Micić još neće u NBA, ali ga i tamo čeka novi dres plave boje - Sputnik Srbija
Reprezentativac Srbije Vasilije Micić

Organizator igre ujedno i reprezentacije Srbije poslat je u Oklahomu iz Filadelfije putem šireg trejda u kojem je Tander u dogovoru sa Lejkersima dobio Denija Grina, pa  ga prosledio u Seventisikserse zajedno sa nekoliko pikova i Terensom Fergusonom, a u zamenu za iskusnog Ala Horforda.

„Oklahoma je dobila njegova prava kroz trejd i nadam se da bi sledećeg leta Micić mogao da nastavi karijeru u NBA ligi“, jasan je bio Ražnatović.

Kada je Micić bio draftovan tada je bilo jasno da nije spreman za NBA ligu, ali ga je Filadelfija mudro čuvala.

Na kraju, ili su u toj franšizi zaključili da im Micić nije preko potreban, ili je interesovanje Oklahome bilo značajno.

U momentu kada je ceo posao zvanično završen i kada je NBA liga potvrdila 26-godišnji Srbin dobija pravo na potpisivanje ugovora sa ekipom Tandera, na zvaničnom Tviter profilu franšize osvanula je slika Micića u novom dresu, plave boje, kakav nosi u Anadolu Efesu, ali i u reprezentaciji Srbije. 

Takva objava je medije u Srbiji, a potom i konzumente njihovog sadržaja navela da pomisle da će se Vasilije priključiti ekipi momentalno, odnosno pred početak nove sezone zakazanog za 22. decembar.

To neće biti slučaj – Vasa će i ove takmičarske godine pomagati Efesu da napadne trofej Evrolige, što je Ražnatović i ranije potvrdio, u odgovoru na pitanje sportske redakcije srpskog izdanja Sputnjika.

Nažalost, srpski mediji su pohitali za inicijalnom informacijom poteklom sa Tviter naloga i shvatili je u nepotpunom izdanju, pa je Ražnatović ponovo morao da se oglasi tim povodom.  

„Vasilije Micić je pod ugovorom sa Anadolu Efesom i završiće sezonu sa turskim timom“, otklonio je sumnje Ražnatović putem Tvitera.

Situacija bi mogla da se promeni narednog leta, kada će Micić steći pravo obuče dres Oklahome i izađe na američke parkete, prevashodno zbog putanje kojom se franšiza iz Oklahome kreće.

Generalni menadžer ekipe Sem Presti je nedavno trejdovao dosadašnjeg plejmejkera Krisa Pola, za kojeg je u zamenu dobio igrača na istoj poziciji u vidu Rikija Rubija, a njega je momentalno prosledio u Minesotu.

Aleksej Pokuševski - Sputnik Srbija
Srbija ima NBA igrača o kome gotovo da ne zna ništa

Na pozicijama „jedan“ i „dva“, koje bi bile odgovarajuće Miciću u NBA ligi, od velikih nada i igrača koji moraju da igraju, Tander sada ima samo Šeja Gildžus-Aleksandera, nekadašnjeg saigrača Miloša Teodosića u Los Anđeles Klipersima – i pored njega nikog toliko bitnog.

Tim ima nekoliko igrača sa potencijalom, ali Miciću takođe ide u prilog to što je Oklahoma ekipa koja ima jasan put – razvijanje mladih igrača i traženje zvezda putem drafta.

Jedna od mogućih zvezda je i Aleksej Pokuševski, mladi reprezentativac Srbije koji je izabran na nedavnom draftu kao 17. pik, za šta je Oklahoma morala da se potrudi i dobije pravo na to već pomenutim prosleđivanjem Rubija u Minesotu. 

Miciću će ovakva situacija u novoj ekipi definitivno prijati, za šansu neće morati grčevito da se bori, ali će svakako biti potrebno da pokaže šta ume kako bi istu i zadržao.

Ali, otom-potom. Pred Vasom je još jedna zanimljiva sezona u Evropi, pa ni još jedna potvrda dominacije na Starom kontinentu nije na odmet, a svakako ni pokušaj da se osvoji Evroliga, u čemuje bio sprečen prošle sezone, prekinute zbog pandemijskih okolnosti. 

► Avdija predstavljen u Vašingtonu – sa srpskom zastavom /foto/

► Liga u kojoj srpski košarkaši drže rekorde /foto/

► Naučio je Ameriku šta znači „trojka“, vratio se u Srbiju i zavladao košarkom na Jadranu

Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala