Američki teniser: Stao sam uz Novaka, radi stvari koje nisu uobičajene

© AP Photo / Frank Franklin IINovak Đoković na Ju-Es openu
Novak Đoković na Ju-Es openu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Malo je profesionalnih tenisera koji su spremni da stanu na stranu koju zastupa Novak Đoković, najbolji igrač sveta.

Lider ATP liste bi odavno bio stavljen u istoriju "belog sporta" da nije toliko dobar na terenu, o čemu svedoči i činjenica da je sebi gotovo obezbedio rekord po broju nedelja provedenih na vrhu svetskog tenisa.

Kvalitet je jedino što ga održava u fokusu teniske javnosti, koja je prečesto kritizerski nastrojena prema njemu i kroz lupu prati svaki njegov potez, kako na terenu, tako i van njega.

Novak je bio na udaru zbog organizovanja Adrija tura, kasnije zbog diskvalifikacije sa Ju-es opena, a potom i zbog odluke da napusti Savet igrača ATP i da osnuje nezavisno udruženje tenisera.

Način na koji su ti događaji ispraćeni, uglavnom u anglosanskonskim medijima, zasmetali su američkom teniseru Rejliju Opelki, koji je izneo svoj stav u vezi sa stvarima sa kojima se suočava Đoković.

„Ton i način na koji se gleda na dešavanja u vezi sa Novakom su frustrirajući. Ja sam stao uz njega kada je osnivao novo udruženje tenisera. Mislim da je to odličan potez. I pored svega, frustrira me kada vidim kako čovek kao Novak dobija negativne reakcije u medijima, naročito za stvari koje nisu tačne“, rekao je Opelka.

Amerikanac je dodao i da ima utisak da je Đoković dobar, prijateljski nastrojen čovek.

„Novak je sada u poziciji da juri istoriju, na svakom Grend slem turniru, u trci je da bude najbolji ikada, ali mu nije strano da posle mečeva dođe do igrača, samo da popriča, da pita za zdravlje. To nije uobičajeno u našem svetu. Nije kao da smo odrasli zajedno, pripadamo drugim generacijama“, dodao je Opelka.

Prema njegovim rečima, Novak obraća mnogo pažnje na momke koji će ga naslediti.

„Veoma je obazriv kada se radi o mladim igračima. Takođe, vodi računa i o teniskerkama, interesuje se za sve. On voli tenis, zanima ga sve što je u vezi sa tenisom“, istakao je Opelka.

► Novak, pa svi ostali, a u elitnom društvu je i Lajović

► Korak po korak – Novak sve bliži Federeru

► Jedna nagrada je i dalje nedostižna za Novaka Đokovića — i on nije kriv za to

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala