Prvi poraz Zvezde u ABA ligi – Budućnost slavila u Beogradu

© Foto : ABA liga / KK Crvena zvezda mtsKK Crvena zvezda
KK Crvena zvezda - Sputnik Srbija
Pratite nas
Košarkaši Crvene zvezde su doživeli prvi poraz u ovoj sezoni ABA lige, pošto je u Beogradu podgorička Budućnost slavila rezultatom 67:65.

Izabranici trenera Saše Obradovića su u dosadašnjem delu takmičarske sezone imali osam pobeda u nizu, ali je toj seriji došao kraj.

Meč nije opravdao očekivanja od derbija, obe ekipe su postigle manje poena od uobičajenog, ali je ipak viđena dramatična završnica.

Zvezda je dobro ušla u duel i posle prve deonice je imala tri poena viška, ali je rival u nastavku stigao do preokreta.

Ekipa Budućnosti je u drugoj četvrtini ubacila 27 poena, deset više nego u prvoj i na veliki odmor je otišla sa pet poena prednosti.

U nastavku je Zvezda uspela da smanji zaostatak i da u poslednji kvartal uđe sa svega poenom manjka u odnosu na rivala.

Rezultat je bio na klackalici u većem delu odlučujućeg perioda, a u finalnih 60 sekundi meča Budućnost je ušla sa četiri poena prednosti.

Kori Volden je slobodnim bacanjima na 27 sekundi do kraja smanjio na svega posed razlike, Zvezda je odlučila da brani poslednji napad i računala na razliku između dva sata.

Ipak, za dve sekunde Zvezda nije mogla da uradi ništa više od pokušaja Dejana Davidovca sa svoje polovine, koji je bio neprecizan.

​Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Nikola Ivanović sa 20 poena, Džastin Kobs je dodao 11, a Melvin Edžim je upisao jedan manje.

U timu Zvezde bolji od ostalih bio je Davidovac sa 13 poena, Tejlor Ročesti je dodao 11, a Džordan Lojd deset.

Uprkos porazu, Zvezda ostaje prva na tabeli ABA lige sa osam pobeda iz devet mečeva, dok je drugoplasirana Mega koja ima trijumf manje.

Budućnost je dosad odigrala samo šest mečeva i nema nijedan poraz, ali se zbog broja osvojenih poena nalazi tek na petom mestu tabele.

​► Obradović „grmeo“ na igrače Zvezde i ukazao na greške /video/

► Partizan pao u Baru posle produžetka

► Srbija ima NBA igrača o kome gotovo da ne zna ništa

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala