Mesto u Srbiji u kom niko nije umro od korone: Kako se Knić odupro zarazi

Pratite nas
Opština Knić jedno je od retkih mesta u Srbiji koja se u poslednjem naletu epidemije virusa korona oduprlo masovnoj zarazi. U ovom šumadijskom gradiću do sada niko nije preminuo od korone.

Iako je od jednog od najvećih žarišta virusa korona u Srbiji, grada Kragujevca, udaljena samo 20 kilometara, opština Knić na svojoj teritoriji ima stabilnu epidemiološku situaciju.

Opština Bujanovac - Sputnik Srbija
Mesta u Srbiji koja odolevaju koroni, u čemu je tajna

Procenat zaraženh izuzetno je nizak i kreće se oko 1,6 odsto, a na dnevnom nivou inficirano je ne više od dvoje ljudi, piše RINA, prenosi Mondo.

„Za sada je stanje pod kontrolom. Od početka epidemije u martu mesecu pa sve do danas, zaraženo je 240 osoba, što nas stavlja na jedno od najnižih mesta po broju pozitivnih u Srbiji, srazmerno broju stanovnika. U kućnoj izolaciji nalazi se 78 lica, a do sada nismo imali nijedan smrtni slučaj zbog virusa korona“, rekao je za RINU, Srećko Ilić, predsednik opštine Knić.

Opština Knić bila je jedina koja u prvom talasu nije imala nijednog zaraženog, ali i pored te činjenice građani su imali čeličnu disciplinu i strogo su se pridržavali propisanih mera, što je rezultiralo malim brojem obolelih.

„Apelujem na sve građane da i dalje ostanu odgovorni i da vode računa o svom i zdravlju svojih sugrađana, jer samo na taj način naša epidemiološka slika neće biti pogoršana“, kazao je Ilić.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala