Sneg paralisao Hrvatsku i napravio haos na auto-putu, RHMZ izdao upozorenje za deo Srbije /video/

CC0 / Rixabay / Sneg zatrpao automobile
Sneg zatrpao automobile - Sputnik Srbija
Pratite nas
Sneg koji pada u većem delu Hrvatske pravi velike probleme na putevima, a kako javljaju tamošnji mediji, pravi haos je na auto-putu A1 gde se stvorila višekilomatarska kolona.

Na auto-putu A1 između tunela Sveti Rok i raskrsnice Sveti Rok u smeru ka Zagrebu kolona koja se kreće usporeno duga je oko 5 kilometara, a saobraćaj je usporenim i na ostalim putovima zbog vozila zimske službe koja se sporije kreću. Trenutno nema slobodnog putnog pravca za kamione s prikolicama i teretna vozila s poluprikolicama iz smera unutrašnjosti prema Dalmaciji, Hrvatskom primorju ili Istri, i obrnuto, prenosi portal Indeks.

Putari upozoravaju na moguću poledicu i odrone na putu.

U priobalju duva bura, povremeno sa olujnim udarima. U prekidu su pojedine trajektne, katamaranske i brodske linije.

RHMZ izdao upozorenje za deo Srbije

I dok u Hrvatskoj jedni uživaju u zimskim čarolijama, a drugi muku muče na zavejanim putevima, prognozirani vremenski uslovi u Srbiji su netipični za ovo doba godine.

Meteorolog Đorđe Đurić najavio je da će od petka jutra u Srbiji biti bez mraza uz osetno toplije vreme i temperature i do 15 stepeni.

Međutim, RHMZ je za četvrtak i petak izdao upozorenje zbog jake košave u južnom Banatu koja će dostizati brzinu do 100 kilometara na čas.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala