Ruska vakcina protiv korone će biti predstavljena u UN

© Sputnik / Roman Mahmutov / Uđi u bazu fotografijaGeneralna skupština UN
Generalna skupština UN - Sputnik Srbija
Pratite nas
Stalno predstavništvo Rusije pri UN i Ministarstvo zdravlja obaviće prezentaciju vakcine protiv virusa korona „Sputnjik V“.
"U događaju će učestvovati ministar zdravlja Rusije Mihail Muraško, stalni predstavnik Rusije pri UN Vasilij Nebenzja, šef Ruskog fonda za direktne investicije Kiril Dmitrijev“, saopštio je Sputnjiku portparol stalnog predstavništva Fjodor Stržižovski.

On je dodao da će to biti virtuelni događaj koji će se održati na marginama specijalne sednice Generalne skupštine UN. Na sednici će biti predstavljene detaljnije informacije o ruskom preparatu, objasnio je sagovornik agencije.

Podsetimo, vakcina „Sputnjik V“ koju proizvodi Naučno-istraživački institut „Gamaleja“ u saradnji sa Ruskim fondom za direktne investicije dobila je 11. avgusta potvrdu o registraciji od Ministarstva zdravlja Rusije, postavši tako prva registrovana vakcina protiv virusa korona na svetu. Vakcina je razvijena na dobro proučenoj i proverenoj platformi humanih adenovirusnih vektora, čije su važne prednosti bezbednost, efikasnost i nepostojanje dugoročnih neželjenih efekata.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala