„Bolje ti je da pokupiš svoje slike“: Fotograf otkriva šta se desilo sa misterioznim monolitom u Juti

© REUTERS / @davidsurber_Metalni monolit u pustinji Red Rok, Juta, SAD, 25. novembra 2020.
Metalni monolit u pustinji Red Rok, Juta, SAD, 25. novembra 2020. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Krajem novembra, rendžeri u Juti našli su misteriozni monolit na zabačenom mestu. Manje od nedelju dana kasnije, čudni monolit je nestao, što je izazvalo razne spekulacije. Fotograf koji je misterioznu strukturu slikao, ispričao je svoju verziju događaja.

Uprkos želji da se u nestanak monolita utka malo misterije i teorije o tragovima vanzemaljaca, moguće je da će se ispostaviti da je stvarna priča mnogo prizemnija, prema rečima 

Fotograf Rosa Bernards i trojica njegovih prijatelja uputili su se u divljinu Jute da fotografišu monolit. Posle više od sat i po fotografisanja predmeta, pojavila su se četvorica muškaraca.

„Bolje ti je da pokupiš svoje slike“, rekao je jedan od njih i snažno gurnuo monolit nakon čega se on nagnuo na jednu stranu.Tada se obratio ostalima i grupa je gurnula monolit koji se srušio uz tresak.

„Zato ne ostavljajte smeće u pustinji“, rekao je jedan od muškaraca.

Zatim je grupa slomila predmet i odnela komade kolicima, pri čemu je jedan od njih rekao: „Ne ostavljajte tragove za sobom“.

Međutim, neobična struktura, visoka oko četiri metra, uočena je naknadno i u Rumuniji, na severoistoku zemlje kod grada Pjatra Njamca, na obližnjem brdu Doamnej. Kao i u Juti nestao je posle dva dana, detalji ove misterije nisu do danas objavljeni.

Pročitajte i:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala