Erdogan razgovarao sa Putinom: Turska zainteresovana za uvoz ruske vakcine

© Sputnik / Ramilь Sitdikov / Uđi u bazu fotografijaPredsednici Turske i Rusije, Redžep Tajip Erdogan i Vladimir Putin, na sastanku u Sočiju
Predsednici Turske i Rusije, Redžep Tajip Erdogan i Vladimir Putin, na sastanku u Sočiju - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je da je sa ruskim kolegom Vladimirom Putinom razgovarao telefonom o pitanju uvoza ruskih vakcina protiv virusa korona.
„Vakcine se razvijaju u Rusiji, Kini, kod nas. O uvozu vakcina razgovaramo sa stranim kolegama, a razgovarao sam i sa Putinom. Pomno posmatramo rezultate upotrebe vakcina i nadam se da ćemo uskoro moći da ih koristimo u velikom obimu u našoj zemlji“, rekao je turski lider.

Telefonski razgovor lidera Turske i Rusije održan je 24. novembra. Kako je prethodno izvestila pres-služba Kremlja, Putin i Erdogan su se založili za dalju saradnju u borbi protiv kovida 19, a prioritet je koordinacija u razvoju i proizvodnji vakcina.

Laborant ispituje vakcinu protiv kovida 19 u Centru za epidemiologiju i mikrobiologiju Gamaleja  - Sputnik Srbija
Turska uskoro započinje ispitivanja ruske vakcine protiv korone

Ranije je pres-služba Ministarstva zdravlja Rusije saopštila da je Turska zainteresovana za organizaciju proizvodnje vakcine protiv kovida 19 „Sputnjik V“ u turskim fabrikama za proizvodnju lekova.

Ministarstvo zdravlja Rusije registrovalo je 11. avgusta prvu vakcinu na svetu za prevenciju kovida 19. Vakcinu „Sputnjik V“ je razvio Naučno-istraživački centar za epidemiologiju i mikrobiologiju „Gamaleja“ u saradnji sa Ruskim fondom za direktne investicije.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala