Niko nije pošteđen: Glavna privreda Evrope će utonuti u dugove

© Sputnik / Ekaterina Česnokova / Uđi u bazu fotografijaZgrada Rajhstaga u Berlinu
Zgrada Rajhstaga u Berlinu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nemačka bi sledeće godine mogla da se zaduži do 180 milijardi evra – zemlja je prinuđena da uzima kredite kako bi finansirala troškove nastale usled pandemije virusa korona, saopštava „Blumberg“.

Ministar finansija Nemačke Olaf Šolc je više puta izjavljivao da će godine budžetske discipline pomoći glavnoj privredi Evrope da se izbori sa posledicama pandemije. Međutim, u novembru je priznao da će Nemačka biti primorana da uzme više kredita sledeće godine, podseća „Blumberg“.

Nemačka je ovog meseca za pomoć preduzećima, kao što su restorani i barovi, izdvojila 14 milijardi evra. Produženje pomoći do decembra koštaće zemlju dodatnih 20 milijardi evra, navodi se u članku.

Nemačka ekonomija je u trećem kvartalu 2020. godine porasla za rekordnih 8,5 odsto u poređenju sa prethodna tri meseca.

Zatvaranje evropskih skijališta

Portal „Frankfurter rundšau“ prenosi da nemačke vlasti nameravaju da se dogovore sa drugim zemljama Evropske unije da zatvore skijališta u predstojećoj sezoni kako bi sprečili širenje virusa korona.

„Potrudićemo se da se u Evropi dogovorimo o mogućnosti zatvaranja svih skijališta. Nažalost, kada čujete saopštenja austrijske strane, shvatate da se to neće lako postići, ali pokušaćemo ponovo“, rekla je nemačka kancelarka Angela Merkel u Bundestagu.

Vlasti Francuske i Italije već su saopštile da zatvaraju odmarališta.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala