Vučić i kralj Bahreina razgovarali o razvoju saradnje

© AP Photo / Evan VucciKralj Bahreina Hamad ibn Isa el Kalifa
Kralj Bahreina Hamad ibn Isa el Kalifa - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom sa kraljem Bahreina Hamadom bin Isom el Kalifom o mogućnostima da dve države razvijaju svestranu saradnju u skladu sa obostranim interesom.

Predsednik Vučić i kralj Hamad su posebno izrazili želju da se unapredi ekonomska saradnja Srbije i Bahreina, kako povećanjem spoljnotrgovinske razmene, tako i kroz investicije kompanija iz Bahreina u Srbiji.

Vučić je izrazio zadovoljstvo što je uspostavio lični kontakt sa kraljem Hamadom, imajući u vidu ugled koji Bahrein uživa u islamskom svetu, prenosi Tanjug.

Dvojica šefova država su izrazila želju da kroz saradnju i zajedničko delovanje na međunarodnom planu doprinesu očuvanju mira, stabilnosti i prosperiteta.

Sagovornici su razgovarali o mogućnostima za saradnju dveju država u borbi protiv kovida 19, pri čemu je bahreinski suveren srpskom predsedniku ponudio svaku vrstu pomoći.

Kralj Hamad je pozvao predsednika Vučića da poseti Bahrein, na šta je predsednik Vučić uzvratio pozivom kralju Hamadu da poseti Srbiju, izrazivši nadu da će imati priliku da ga ugosti tokom svog predsedničkog mandata.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala