SZO: Moskva i Brisel stalno razmenjuju informacije o vakcini „Sputnjik V“

© Sputnik / Vladimir Pesnya / Uđi u bazu fotografijaRuska vakcina protiv kovida 19
Ruska vakcina protiv kovida 19 - Sputnik Srbija
Pratite nas
Između Ruske Federacije i Evropske unije postoji stalna razmena informacija o ruskoj vakcini „Sputnjik V“, taj proces je sada ubrzan, izjavio je direktor Evropskog regionalnog biroa Svetske zdravstvene organiuacije (SZO) Hans Kluge.

Kluge je na brifingu podsetio da je prošle nedelje održan međunarodni zdravstveni forum između EU i Rusije na kojem su učestvovali predstavnici Evropske komisije, Brisela i Moskve.

„Na forumu je pokrenuto pitanje o vakcinama i tehnologijama. Vidimo stalnu razmenu informacija između EU i Ruske Federacije na tu temu. Sada je taj proces ubrzan zahvaljujući uspešnim forumima na kojima je učestvovalo rusko Ministarstvo zdravlja“, rekao je Kluge, odgovarajući na pitanje o sertifikaciji ruske vakcine u Evropi.

Vakcina „Sputnjik V“ koju proizvodi Naučno-istraživački institut „Gamaleja“ dobila je 11. avgusta potvrdu o registraciji od Ministarstva zdravlja Rusije, postavši tako prva registrovana vakcina protiv virusa korona na svetu. Trenutno su u toku postregistraciona ispitivanja vakcine u kojima učestvuje 40 hiljada dobrovoljaca. Klinička ispitivanja takođe se izvode u Belorusiji, UAE, Indiji i Brazilu.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala