Sin ruskog oligarha dobio od britanske kraljice titulu barona od Sibira

© AFP 2023 / Justin TallisRuski biznismen Jevgenij Lebedev, vlasnik kompanije „Lebedev Holdings“, Velika Britanija
Ruski biznismen Jevgenij Lebedev, vlasnik kompanije „Lebedev Holdings“, Velika Britanija  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Sin ruskog biznismena Aleksandra Lebedeva, Evgenije Lebedev, dobio je od britanske kraljice Elizabete II titulu barona od Hemptona i Sibira, sa pravom da sedi u Domu lordova britanskog parlamenta, saopštio je britanski državni list „London gazet“.

Vlasnika kompanije „Lebedev Holdings“, koja izdaje britanske novine „Independent“ i „Ivning Standard“, preporučio je britanski premijer Boris Džonson. On će postati član nezavisne stranke u Domu lordova, odnosno neće predstavljati ni jednu konkretnu partiju.

Iako, Lebedev, formalno već pripada plemstvu, da bi postao član Doma lordova, treba da prođe proceduru ulaska u Dom lordova. Tokom ceremonije, u pratnji dvojice lordova koji su ga preporučili za ulazak u ovaj visoki dom i obučen u takozvani hermelinski ogrtač obložen zečjim krznom, on će se upoznati sa ostalim parlamentarcima. Nakon toga, dužan je da se zakune na vernost monarhiji i onda stiče pravo da učestvuje na sastancima veća i da glasa.

Kao što su ranije saopštili britanski mediji, prema trenutnim pravilima, titule lordova moraju da sadrže naziv nekog toponima, koji je gotovo uvek unutar Ujedinjenog Kraljevstva. U slučajevima kada naziv toponima koji je naveden u naslovu nije britanski, Londonska heraldička komora (koja se bavi proučavanjem grbova) mora da dobije saglasnost za njegovo korišćenje od vlasti druge države.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala