Amerika pokušava da potkopa ekonomski potencijal ruskih kompanija

© Press-služba Minoboronы RF / Uđi u bazu fotografijaAmbasador Rusije u Vašingtonu Anatolij Antonov
Ambasador Rusije u Vašingtonu Anatolij Antonov  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski ambasador u SAD Anatolij Antonov je rekao da američke sankcije protiv ruskih kompanija predstavljaju diskriminatorni korak, usmeren na podrivanje ekonomskog potencijala tih kompanija.

„To je još jedan diskriminatorni korak Vašingtona, koji koristi sankcije kao glavni instrument za realizaciju svoje spoljne politike. Nema sumnje da su jednostrane mere SAD usmerene na 'podrivanje' ekonomskog potencijala ruskih kompanija“, navodi se u saopštenju ambasadora.

Prema rečima Antonova, takav nekonstruktivan pristup ne doprinosi normalizaciji rusko-američkih odnosa.

„Ovakvi postupci su nezakoniti, jer nijedna zemlja nema pravo da ograničava trgovinsku i investicionu interakciju Rusije sa drugim članicama međunarodne zajednice“, naglasio je ambasador.

On je takođe pozvao američke partnere da odustanu od pogrešne prakse neosnovanih optužbi i da deluju koristeći političko-diplomatske metode.

Amerika je uvela sankcije ruskim akcionarskim društvima „Aviazapčast“, „Elekon“ i kompaniji „Nilko grup“ zbog toga što, prema mišljenju Vašingtona, krše američko nacionalno zakonodavstvo o neširenju oružja za masovno uništenje, objavio je Stejt department.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala