Na Krimu za godinu dana sprečena četiri teroristička akta

© Sputnik / Konstantin Mihalьčevskiй / Uđi u bazu fotografijaSpomenik potopljenim brodovima na obali Sevastopolja na Krimu
Spomenik potopljenim brodovima na obali Sevastopolja na Krimu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruske snage bezbednosti su u roku od godinu dana sprečile četiri teroristička akta na Krimu, izjavio je sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev.
„Usklađeni rad specijalnih službi i snaga bezbednosti omogućio je sprečavanje osam zločina terorističkog karaktera, uključujući četiri teroristička akta“, naveo je Patrušev na sednici Saveta.

Patrušev nije precizirao koji vremenski period ima u vidu – od početka ove godine do novembra, ili od novembra prošle do novembra ove godine.

Kako je rekao, preduzete mere tokom letnje sezone doprinele su da se onemogući stvaranje kriminogene atmosfere, kao i izbijanja vanrednih situacija prirodnog karaktera, ali i drugih.

Istovremeno, Patrušev je naglasio da su ove godine hakeri 1,6 puta više napadali ruske informacione resurse.

Dodao je da američke i ukrajinske specijalne službe pokušavaju da dobiju neovlašćen pristup informacionoj infrastrukturu Krima u cilju vršenja sajber-napada.

Glavna tema današnje sednice bio je rad specijalnih službi i policije, kao i dodatne mere za osiguravanje informativne bezbednosti u Sevastopolju i na Krimu.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala