Moskva pozvala Berlin da se mane agresivne retorike

© Sputnik / Evgeniя Novoženina / Uđi u bazu fotografijaNemački ambasador u Moskvi: Slučaj Navaljni nije tema bilateralnih odnosa Nemačke i Rusije
Nemački ambasador u Moskvi: Slučaj Navaljni nije tema bilateralnih odnosa Nemačke i Rusije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kurs konfrontacije koji vodi Berlin prema Rusiji, a koji se ogleda kroz neosnovane optužbe i uvođenje sankcija nanose ozbiljnu štetu vezama dve države, zbog čega Moskva poziva Nemačku da odustane od agresivne retorike i vrati se dijalogu.

Zamenik ruskog šefa diplomatije Vladimir Titov razgovarao je danas sa nemačkim ambasadorom u Moskvi Gezom Andersom fon Gajrom. Tom prilikom dvojica diplomata su analizirali stanje i perspektive rusko-nemačkih odnosa u pozadini njihove nedavne degradacije.

Titov je ukazao nemačkom diplomati da kurs konfrontacije koji vodi Berlin prema Rusiji i koji se ogleda u neosnovanim optužbama, odbijanju saradnje u mnogim oblastima i uvođenju sankcija nanosi ozbiljnu štetu decenijskim vezama i uzajamno korisnoj saradnji dve države u različitim oblastima.

„Nemačka strana je pozvana da odustane od agresivne retorike, metoda obuzdavanja i pritisaka i vrati se dijalogu u cilju promocije pozitivne agende u bilateralnim odnosima i spoljnopolitičkoj saradnji“, naglasili su u ruskom MIP-u.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala