Herojima s Dorćola uručene medalje za hrabrost

© Foto : Lola ĐorđevićOdlikovani heroji sa Dorćola, koji su spasili devojčicu iz plamena
Odlikovani heroji sa Dorćola, koji su spasili devojčicu iz plamena - Sputnik Srbija
Pratite nasTelegramOdyssey
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je danas zlatne i srebrne medalje za zasluge u borbi protiv korona virusa insitutima i ustanovima koje su odlikovane povodom Dana primirja u Prvom svetskom ratu, 11. novembra.

Nakon toga, predsednik je odlikovanja uručio i pojedincima, na odvojenim ceremonijama, kako bi se ispoštovale epidemiološke mere.

Zlatnom medaljom su odlikovane ustanove: Institut za transfuziju krvi Srbije, Institut za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanovic Batut", Institut za javno zdravlje Vojvodine, Institut za virusologiju, vakcine i serume „Torlak", Institut za primenu nuklearne energije INEP, i Institut za molekularnu genetiku i geneticko inženjerstvo IMGGI.

© Foto : Lola ĐorđevićUručenje odlikovanja Zavodu Batut
Herojima s Dorćola uručene medalje za hrabrost  - Sputnik Srbija
Uručenje odlikovanja Zavodu Batut

Zlatne medalje za zasluge dodeljene su i JKP „Vodovod i kanalizacija" Novi Sad, JKP „Vodovod" Sremska Mitrovica.

Srebrne medalje za zasluge dobili su Zavod za biocide i medicinsku ekologiju - Beograd, JKP „Gradska čistoća" - Beograd, Gradski zavod za javno zdravlje - Beograd. Gerontološki centar Beograd, Gerontološki centar Novi Sad, Gerontološki centar Šabac, Uprava za izvršenje krivičnih sankcija, Nacionalna organizaciju osoba sa invaliditetom Srbije, Udruženje Džedajski pokret - Niš, i Centar za dnevni boravak dece, omladine i odraslih lica sa smetnjama u razvoju „Mara" - Niš.

Srebrne medalje za zasluge predsednik Srbije je uručio i građevinskim radnicima koji su krajem oktobra spasli devojčicu iz požara na Dorćolu. Srebrnu medalju Pavle Gavura, Nemanja Držaić, Nik David, Lazar Ereš i Nenad Janković dobili su za ispoljenu hrabrost i delo ličnog herojstva.

Odlikovanja je Vučić danas u Predsedništvu Srbije uručio čelnicima tih institucija.

© Foto : Lola ĐorđevićOdlikovanja koja je predsednik Vučić uručio Institucijama angažovanim u borbi protiv kovida 19
Herojima s Dorćola uručene medalje za hrabrost  - Sputnik Srbija
Odlikovanja koja je predsednik Vučić uručio Institucijama angažovanim u borbi protiv kovida 19

Njima je poručio da su priznanja, iako ih oni koji primaju u ime radnih organizacija manje lično doživljavaju - najbolja ocena njihovog rada na rukovodećim pozicijama.

"Zato što vi morate da pokaže poseban trud, energiju i želju da se posvetite poslu, da brinete o zaposlenima i o svojoj zemlji. Zato sam beskrajno zahvalan na energiji i trudu u teškom vrmenu, u kojem je uvek najlakše kritikovati, pokazali ste da umete da se borite svakodnevno", rekao je Vučić.

On ih je zamolio da rade još vrednije i upornije u budućnosti.

"Ono što vas razlikuje od ostalih je da ste imali više ciljeve, postavili ono što je društveno dobro iznad ličnih interesa. Verujem da ćemo se u budućnosti još viđati. Ovo nisu mala, već velika priznanja. Hvala vama i vašim zaposlenima", poručio je predsednik Srbije.

Imena odlikovanih saopštena su na svečanosti u Predsedništvu na sam Dan primirja, 11. novembra, ali tada nisu uručena iz epidemioloških razloga.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala