Crnogorska policija: Ništa ne ukazuje da je Abazoviću ugrožena bezbednost

© Foto : Sputnjiku ustupila URADritan Abazović, lider URA
Dritan Abazović, lider URA - Sputnik Srbija
Pratite nas
Uprava crnogorske policije saopštila je da preduzima zakonom propisane aktivnosti na zaštiti predsednika Građanskog pokreta URA Dritana Abazovića, ali da za sada ne postoje operativni podaci koji ukazuju da mu je bezbednost ugrožena.

Policija se oglasila nakon što je ranije danas izvršni direktor Građanskog pokreta URA Zoran Mikić objavio da raspolažu informacijama prema kojima jedan regionalni kriminalni klan želi da ugrozi život Dritana Abazovića.

Uprava crnogorske policije navodi da im je Agencija za nacionalnu bezbednost dostavila dokument u kojem je naznačeno da na osnovu svih podataka kojima raspolaže taj državni organ ne postoje operativni podaci i saznanja koji ukazuju da je Abazoviću ugrožena bezbednost, prenele su „Vijesti“.

Iste informacije su, kako se dodaje, dobili i od Sektora kriminalističke policije i centara bezbednosti Podgorice i Bara.

„Ukoliko se tokom preduzimanja policijskih mera i radnji dođe do osnova sumnje da je Dritanu Abazoviću ugrožena bezbednost od strane bilo kog lica, neodložno će o svemu biti upoznat nadležni državni tužilac, a policijski službenici će sprovesti kontinuirane aktivnosti u cilju zaštite života i imovine oštećenog lica“, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Povodom pretnji Abazoviću reagovali su mandatar za sastav nove crnogorske vlade Zdravko Krivokapić i lider Prave Crne Gore Marko Milačić.

Krivokapić je saopštio da su pretnje Abazoviću pretnje svemu normalnom i progresivnom u Crnoj Gori.

​On je istakao da državni organi hitno treba da preduzmu sve mere zaštite Abazovića, ali i ostalih građana Crne Gore.

„Crna Gora nikada više ne sme da bude država u kojoj su u pitanje dovedena osnovna ljudska prava“, napisao je Krivokapić na Tviteru.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala