Bajden: Ojačaću američko savezništvo u azijsko-pacifičkom regionu

© AP Photo / Carolyn KasterDžo Bajden
Džo Bajden - Sputnik Srbija
Pratite nas
Džo Bajden je izjavio da je njegova buduća administracija spremna da, kako je naveo, predvodi svet, poručivši da će ojačati američko savezništvo u azijsko-pacifičkom regionu.

Predstavljajući diplomatski i tim za nacionalnu bezbednost, Bajden je rekao da će Entoni Blinken, kog je izabrao za državnog sekretara, obnoviti moral i povratiti poverenje u Stejt department.

„On je jedan od bolje pripremljenih za ovaj posao. Niko, prema mom mišljenju, nije više spreman od njega“, istakao je Bajden, koji je prema projekcijama američkih medija odneo pobedu na predsedničkim izborima.

Džo Bajden - Sputnik Srbija
Bajden odabrao administraciju i osoblje Bele kuće
„Toni je spreman od prvog dana“, rekao je Bajden, govoreći o Entoniju Blinkenu.

Za svoj tim Bajden je rekao da predstavlja oličenje onoga u šta duboko veruje, a to je da je Amerika najjača kada sarađuje sa saveznicima.

Taj tim je, prema njegovim rečima, postigao mnogo u oblasti nacionalne bezbednosti i diplomatiji, uz dugogodišnju saradnju sa partnerima.

„Tako mi zaista čuvamo Ameriku, bez uplitanja u nepotrebne vojne sukobe“, naglasio je Bajden.

Podsetimo, američki predsednik Donald Tramp odobrio je prenos vlasti na demokratskog kandidata Džoa Bajdena, ali je kasnije napisao da nikada neće odobriti rezultate izbora za koje i dalje tvrdi da su pokradeni.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala