Pooštrene mjere u Crnoj Gori: Zabrana izlaska iz stanova od 19 do 5 sati, kafići da rade do 18

© Sputnik / Nebojša PopovićPusta ulica u Podgorici
Pusta ulica u Podgorici - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti (NKT) odlučilo je danas, na sjednici kojom je predsjedavao predsjednik Kenan Hrapović, da skrati za dva sata vrijeme rada ugostiteljskih i uslužnih subjekata i da za toliko produži period zabrane napuštanja objekata stanovanja, saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

„Zbog izuzetno složene epidemiološke situacije NKT je na predlog Instituta za javno zdravlje Crne Gore odlučilo da skrati radno vrijeme ugostiteljskih i uslužnih djelatnosti sa sadašnjih 7–20 na 7–18, i produži primjenu mjere zabrane napuštanja objekta stanovanja sa sadašnjih 21–5 na 19–5 narednog dana. Mjere će se primjenjivati od srijede, 25. novembra 2020. do 8. decembra do kada se produžava se i primjena mjera donijetih 13. novembra", ističe se u saopštenju.

​U saopštenju se dodaje da je NKT, sagledavajući epidemiološku situaciju sa jedne strane i ekonomsku sa druge i ovog puta donijelo dobro odmjerene mjere sa ciljem da one u najmanjem mogućem obimu pogode građane, privredu i preduzetnike, a da daju očekivani rezultat.

„NKT poziva građane da u potpunosti poštuju sve mjere jer je to jedini način suzbijanja širenja virusa korona. Sagledavajući zdravstvenu situaciju NKT je ocijenilo da je naš zdravstveni sistem zahvaljujući dobrom planiranju, pravovremenim aktivnostima i stručnosti i požrtvovanju zdravstvenih radnika i dalje sposoban da se, uprkos zabrinjavajućem stepenu infekcije, odupre pandemiji. NKT je sagledao i ogromno opterećenje zaposlenih u primarnoj zdravstvenoj zaštiti i pokrenuo proces čiji je cilj rasterećenje primarnog zdravstvenog sektora“, piše u saopštenju.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala