Ruska vojska dobija pojačanje: Stiže raketni lanser „Tornado“

Pratite nasTelegramOdyssey
Ruski višecevni bacači raketa „Grad“, „Uragan“ i „Smerč“ biće zamenjeni „Tornadom“ do kraja 2027. godine, rekao je načelnik Raketnih i artiljerijskih ruskih oružanih snaga general-potpukovnik Mihail Matvejevski.

„Do kraja 2027. godine, velikokalibarski 'Tornado-S', koji ima poboljšane karakteristike i proširen opseg raketa, gotovo će u potpunosti zameniti postojeći 'Smerč' i zastareli 'Uragan'. Dok će bacač raketa srednjeg kalibra 'Tornado-G', koji ima automatizovani sistem ciljanja, zameniti zastareli 'Grad', izjavio je Matvejevski.

On je naveo da je najveća sposobnost „Tornada“ da precizno pogađa kritične neprijateljske ciljeve na velikim dometima.

„Što se tiče gađanja raketnom artiljerijom, savremeni bacač raketa 'Tornado' nije samo sredstvo za uništavanje ciljeva, već i visoko precizni kompleks opremljen navođenim raketama sposobnim da gađaju pojedinačne neprijateljske ciljeve na velikim dometima“, rekao je general u intervjuu listu „Krasna zvezda“.
Voennый parad v oznamenovanie 75-letiя Pobedы - Sputnik Srbija
Direktor „Rosteha“: Rusija drži trećinu svetskog tržišta raketnih bacača

On je dodao da se vojsci i dalje isporučuju modernizovane samohodne haubice 2S19M2 „Msta-SM“ sa automatizovanim sistemima upravljanja „Ring“, obezbeđujući integraciju u jedinstveni taktički sistem upravljanja ešalonom.

Za vojnu eksploataciju isporučeni su artiljerijski sistemi 'Koalicija-SV' u Zapadnom vojnom okrugu. Ovaj kompleks je jedinstven, jer se procesi ciljanja i punjenja oružja izvode automatski bez ljudskog angažmana, naglasio je general.

Ruska vojska je od 2012. godine uspela da više od dva puta poveća nivo opreme savremenim modelima, sa 25 na 60 procenata.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala