Direktor „Rosteha“: Rusija drži trećinu svetskog tržišta raketnih bacača

© Foto : Fotohost-agentstvo / Uđi u bazu fotografijaVoennый parad v oznamenovanie 75-letiя Pobedы
Voennый parad v oznamenovanie 75-letiя Pobedы - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski višecevni bacači raketa zauzimaju trećinu svetskog tržišta, izjavio je direktor kompanije „Rosteh“ Sergej Čemezov.
„Danas zauzimamo skoro trećinu svetskog tržišta višecevnih bacača raketa. Naši glavni konkurenti su Sjedinjene Američke Države i Kina. Želeo bih da napomenem da se kinesko oružje u velikoj meri nalazi pod uticajem ruskih konstrukcija“, rekao je.

Čemezov je takođe istakao da je bacač raketa „Tornado S“ koji je nedavno ušao u službu, prošle godine dobio izvozni pasoš i izašao na međunarodno tržište. Prema njegovim rečima, ovaj sistem ima „veoma ozbiljan izvozni potencijal“.

Preciznost ispaljivanja municije ‘Tornada S’ je 15-20 puta veća od sistema ‘Smerč’. Sistem može da pogađa ne samo udaljene mete, već i mete malih dimenzija. Za ‘Tornado S’ prvi put su izrađene dve vođene rakete kalibra 300 milimetara. Svakom projektilu mogu se zadati pojedinačni parametri, ne samo u dometu leta, već i u putanji za njihovo slanje prema različitim ciljevima“, objasnio je direktor „Rosteha“.

Ovaj sistem ima i povećan domet udara (100 kilometara u odnosu na 70 koliki je domet „Smerča“). U perspektivi, planirano je da se domet poveća za nekoliko desetina kilometara, pri zadržavanju snage udara.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala