„Kalašnjikov“ će proizvoditi hranu, lekove i respiratore

© Sputnik / Grigoriй Sыsoev / Uđi u bazu fotografijaLogo koncerna "Kalašnjikov" u Moskvi
Logo koncerna Kalašnjikov u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Koncern „Kalašnjikov“ je podneo zahtev za registraciju robne marke za proizvodnju hrane i medicinskih proizvoda među kojima su i vakcine i respiratori, navodi se u dokumentu Federalne službe za intelektualnu svojinu.
„Kalašnjikov“ namerava da registruje svoju robnu marku u tri klase u Međunarodnoj klasifikacijiji roba i usluga: farmaceutski proizvodi, medicinska sredstva i prehrambeni proizvodi.

Ako zahtev bude odobren, koncern će moći da proizvodi lekove i dijetetske suplemente, medicinsku opremu za testove krvi, lečenje gubitka sluha, terapije zračenjem, kao i instrumente za reanimaciju i fizioterapiju, vakcine i respiratore, navodi se na sajtu Federalne službe za intelektualnu svojinu.

Kalašnjikov Međunarodni forum Armija 2020 - Sputnik Srbija
„Kalašnjikovu“ voda, niske temperature i prašina ne mogu ništa /video/

Na listi se nalaze i prehrambeni proizvodi poput kikirikija, gvakamola, pečurki, škampa, školjki, masti, salata i mnogih drugih.

Koncern „Kalašnjikov“ poznat je kao jedan od najvećih proizvođača oružja u Rusiji. Poslednjih godina bavio se i proizvodnjom preciznog oružja, dronova i vojnih i civilnih čamaca.

Bivši zamenik ministra saobraćaja Alan Lušnjikov je 6. novembra postao vlasnik 75 procenata minus jedna akcija koncerna. Ranije su akcije pripadale kompaniji „Transkomplektholding" Alekseja Krivoručka, koji je imenovan za zamenika ministra odbrane u junu 2018. godine. 

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala