„Kalašnjikovu“ voda, niske temperature i prašina ne mogu ništa /video/

© Sputnik / Kirill Kallinikov / Uđi u bazu fotografijaKalašnjikov Međunarodni forum Armija 2020
Kalašnjikov Međunarodni forum Armija 2020 - Sputnik Srbija
Pratite nas
Automatska puška „Kalašnjikov“ je testirana u ekstremnim vremenskim uslovima, pokazuje snimak koji je objavljen na jutjubu.

Autor bloga o oružju uspeo je da puca iz AK-74M u teškim klimatskim uslovima. Tropska kiša, jak mraz i velika prašina simulirani su pomoću posebne opreme kompanije „CNIItočmaš“, koja je deo državne korporacije „Rosteh“. Stručnjaci instituta na ovaj način proveravaju kvalitet oružja.

Automatska puška je smeštena u posebnu prostoriju u kojoj se simuliraju uslovi tropske kišne oluje. Zatim se u uslovima povećane vlažnosti nekoliko puta puca iz oružja. Nakon ispitivanja u vodi, oružje je stavljeno u hladnu komoru, u kojoj je temperatura pala na minus 50 stepeni Celzijusa, a onda je iz oružja ispaljeno nekoliko hitaca.

Automat Kalašnjikov AK-308 - Sputnik Srbija
„Kalašnjikov“ na izložbi: Oružje sinhronizovano s gedžetima, premijera automata AK-19 /video/

U završnom delu testa, uz pomoć posebne opreme, AK-74M je okružena prašinom i stavljena u vlažnu sredinu i prašinu. Zatim je ispaljeno niz pojedinačnih i rafalnih hitaca, potvrđujući time operativnost puške „Kalašnjikov“.

Automat AK-74M je težak 3,63 kilograma bez patrona, domet ciljanja je 1.000 metara, početna brzina metka 900 metara u sekundi, a kapacitet šaržera je 30 metaka.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala