U Stepanakert stigao još jedan konvoj ruskih mirovnjaka /video/

© Sputnik / Ilья Pitalev / Uđi u bazu fotografijaPripadnik ruskih mirovnih snaga na kontrolnom punktu u Nagorno-Karabahu
Pripadnik ruskih mirovnih snaga na kontrolnom punktu u Nagorno-Karabahu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kolona jedinica ruskih mirovnih snaga, koja je stigla u zonu sukoba u Nagorno-Karabahu, prešla je oko 100 kilometara i stigla iz Gorisa u Stepanakert, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

U saopštenju Ministarstva se dodaje da su na odredišta stigli oklopni transporteri, motorna vozila i logistička oprema koja je dopremljena avionima Il-76 vojno-transportne avijacije ruskih Vazdušno-kosmičkih snaga na aerodrom Erebuni.

Ruska vojna policija obezbeđuje prolaz vojnih konvoja.

Na već postavljenim osmatračnicama vrši se kontrola prekida vatre i borbenih dejstava u zoni sukoba, održava bezbednost saobraćaja i suzbijaju ilegalne radnji protiv civilnog stanovništva, što će doprineti što skorijem prelasku na miran život i povratak izbeglica.

Primirje u Karabahu

Lideri Rusije, Azerbejdžana i Jermenije, Vladimir Putin, Ilham Alijev i Nikol Pašinjan, potpisali su 10. novembra zajedničku izjavu o potpunom prekidu borbenih dejstava u Nagorno-Karabahu. Kako se navodi u izjavi, jedan deo regiona prelazi pod kontrolu Azerbejdžana, strane će razmeniti zarobljenike, a ruske mirovne snage biće raspoređene duž kontakt linije i duž Lačinskog koridora koji povezuje Karabah sa Jermenijom.  

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane Rusije, u sastavu ruskog mirovnog kontingenta u zoni sukoba u Nagorno-Karabahu biće 1960 vojnika, 90 oklopnih transportera, 380 jedinica automobilske i specijalne tehnike.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala