Svi ratovi moraju prestati: Poruka novog Trampovog šefa Pentagona

© AP Photo / Tom WilliamsKristofer Miler, sekretar za odbranu SAD
Kristofer Miler, sekretar za odbranu SAD - Sputnik Srbija
Pratite nas
Svi ratovi moraju prestati, poruka je koju je poslao novi šef Pentagona Kristofer Miler, koga je američki predsednik Donald Tramp nedavno imenovao na tu funkciju.

„Ovo je kritična faza u kojoj naša uloga prelazi iz liderstva u podršku. Mi nismo ljudi neprestanog rata. To je suprotnost svemu za šta se zalažemo i za šta su se naši preci borili“ Svi ratovi moraju prestati“, naveo je novi sekretar za odbranu u pismu zaposlenima u tom sekretarijatu, prenosi RT.

​Time je, kako se procenjuje, poslao poruku kako se sprema da povuče vojsku iz Avganistana.

Pentagon - Sputnik Srbija
Trampove čistke u Pentagonu: Priprema za puč ili kraj neprestanog rata?

Njegovo pismo usledilo je samo nekoliko dana pošto je američki predsednik smenio Marka Espera i imenovao Milera, koji je ranije bio šef Nacionalnog centra za borbu protiv terorizma, na mesto sekretara za odbranu.

Miler se smatra Trampovim lojalistom i dobio je funkciju u čistki koja se dogodila u Pentagonu, samo dva dana pošto su pojedini američki mediji proglasili Džoa Bajdena pobednikom predsedničkih izbora.

Miler je naveo da završetak ratova zahteva kompromise i partnerstvo.

„Suočili smo se sa izazovom, dali smo sve od sebe, sada je vreme da se vratimo kući“, dodao je on u pismu.

Pojedini američki mediji, poput Foksa ili MSNBC, naveli su da bi Tramp mogao da povuče „drastične poteze“, uključujući i povlačenje trupa iz Avganistana.

​Novinar Vašington posta Den Lamout napisao je kako je, dok je „Tramp agitovao za potpuno povlačenje iz Avganistana, Esper poslao Beloj kući podsetnik kako tamo imaju 4.500 vojnika i par dana kasnije je smenjen“.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala