Stanovnici Minska i danas polažu cveće u sećanje na preminulog demonstranta

Pratite nas
Stanovnici Minska i danas donose cveće i vence na „trg promena“ pored koga je živeo Roman Bondarenko, pristalica opozicije, koji je preminuo pre nekoliko dana. Na trgu je postavljeno i nekoliko šatora, javlja naš izveštač.

Na „trgu promena“ i danas je gužva. Stanovnici Minska, uključujući i čitave porodice sa decom, dolaze do obeleženog mesta gde pale sveće i polažu cveće u znak sećanja na Bondarenka. Uglavnom donose crvene i bele ruže.

Pored toga, pojedinci su postavili nekoliko šatora, i oni stalno dežuraju u tom području, čuvajući mesto sa cvećem i svećama. Ograda u tom području ukrašena je crvenim i belim trakama, a svuda su postavljene opozicionarske belo-crveno-bele zastave i fotografije Bondarenka.               

Ranije je beloruski internet portal „Tut“ izvestio da su u sredu uveče ljudi u civilu i maskama došli u dvorište nekoliko višespratnih stambenih zgrada, gde se nalazi „trg promena“, kako bi uklonili belo-crveno-bele trake. Usledila je prepirka u kojoj je jedan od onih koji su „izašli da pitaju šta se događa“ udaren u glavu.

Prema navodima portala, iz Centralnog okružnog odeljenja unutrašnjih poslova Minska doveden je u bolnicu sa informacijom da je „povredu zadobio tokom tuče“. U četvrtak je pres služba Ministarstva zdravlja Belorusije objavila da je Bondarenko preminuo. Istražni komitet Belorusije započeo je istragu o njegovoj smrti

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala