Ruski mirovnjaci postavili 12 osmatračnica u Karabahu

© AP Photo / Sergei GritsVozila ruskih mirovnih snaga u Nagorno-Karabahu
Vozila ruskih mirovnih snaga u Nagorno-Karabahu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruske mirovne snage postavile su do danas 12 osmatračnica u zoni sukoba u Nagorno-Karabahu, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Osmatračnice će vršiti celodnevno praćenje situacije u Karabahu.

U zoni odgovornosti „Jug“ završeno je raspoređivanje devet osmatračnica. Jedinice 15. mirovne brigade postavile su prethodnog dana pet osmatračkih punktova u ovoj zoni odgovornosti.

 

© Foto : Ministarstvo odbrane RusijeKarta osmatračnica ruskih mirovnih snaga u Nagorno-Karabahu
Ruski mirovnjaci postavili 12 osmatračnica u Karabahu - Sputnik Srbija
Karta osmatračnica ruskih mirovnih snaga u Nagorno-Karabahu

U zoni odgovornosti „Sever“, posle marša iz područja Mardakert, jedinice su do petka postavile tri osmatračnice. Za subotu je planirano da se završi postavljanje još pet kontrolnih punktova u ovoj zoni.

Sporazum o Karabahu

Lideri Rusije, Azerbejdžana i Jermenije, Vladimir Putin, Ilham Alijev i Nikol Pašinjan, potpisali su 10. novembra zajedničku izjavu o potpunom prekidu borbenih dejstava u Nagorno-Karabahu. Kako se navodi u izjavi, jedan deo regiona prelazi pod kontrolu Azerbejdžana, strane će razmeniti zarobljenike, a ruske mirovne snage biće raspoređene duž kontakt linije i duž Lačinskog koridora koji povezuje Karabah sa Jermenijom.  

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane Rusije, u sastavu ruskog mirovnog kontingenta u zoni sukoba u Nagorno-Karabahu biće 1960 vojnika, 90 oklopnih transportera, 380 jedinica automobilske i specijalne tehnike.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala