Ruski centar u Siriji: 31 napad „Al Nusre“

© Foto : Ministerstvo oboronы RF / Uđi u bazu fotografijaZajednička vojna rusko-turska patrola u sirijskoj provinciji Idlib
Zajednička vojna rusko-turska patrola u sirijskoj provinciji Idlib - Sputnik Srbija
Pratite nas
Teroristi „Al Nusre“ izvršili su u toku prethodnog dana 31 napad u idlibskoj zoni deeskalacije, saopštio je Ruski centar za pomirenje zaraćenih strana u Siriji.

Prema rečima rukovodioca Centra, kontraadmirala Aleksandra Grinkeviča, od toga – 29 napada je bilo u provinciji Idlib, pet u provinciji Alepo, dva u provinciji Latakija i tri u provinciji Hama.

Ruska vojna policija nastavila je da patrolira u provincijama Alepo, Haseke i Dejr-el-Zor, dodao je Grinkevič.

On je nedavno rekao da teroristi na jugu provincije Idlib zauzimaju položaje umerenih grupa što bi moglo da ukazuje na planove pogoršanja situacije u cilju narušavanja dogovora između Turske i Rusije.

Dogovori o Idlibu

Podsetimo, predsednici Rusije i Turske sastali su se u Moskvi 5. marta, kako bi razgovarali o regulisanju situacije u sirijskoj provinciji Idlib. 

Sastanak je završen donošenjem zajedničkog dokumenta koji sadrži tri tačke: prekid vatre koji počinje u ponoć u noći između 5. i 6. marta, uspostavljanje bezbednosnog koridora u dužini od šest kilometara ka severu i jugu od strateški važnog puta M4 u Idlibu i zajedničke patrole dveju zemalja od 15. marta duž puta M-4 B, koji povezuje Latakiju i Alepo.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala