Policijski čas celog dana i potpuno zatvaranje: Austrija uvodi drastične mere zbog širenja korone

CC0 / Pixabay / Beč
Beč - Sputnik Srbija
Pratite nas
Austrija će uvesti drastične mere zbog širenja virusa korona: Od utorka sledi potpuno zatvaranje i ograničenje slobode kretanja, kao i celodnevni policijski čas. Iz kuće će moći da se izađe samo u kupovinu, neće raditi škole i vrtići, većina radnji biće zatvorena.

Nacionalni karantin Austrija uvodi u trenutku kad beleži više od 9.000 zaraženih virusom korona dnevno.

Trenutno je na snazi policijski čas od osam sati uveče do šest ujutro i on će biti proširen na ceo dan, preneo je Rojters.

Granični prelaz Horgoš - Sputnik Srbija
Da li korona zatvara granice za srpske gastarbajtere?

Kurc je najavio da će ljudi moći da izlaze samo u kupovinu, a svi koji mogu trebalo bi da rade od kuće.

Moći će da se izađe i za druge dnevne potrebe, kao što je odlazak na posao, pomoć rođacima, hitan odlazak na sud ili u državnu upravu, kao i za šetnju ili sport.

Radiće samo prodavnice hrane, apoteke, banke, pošte, benzinske pumpe, kiosci za prodaju novina i duvana i automehaničarske radionice. Njihovo radno vreme ne sme biti duže od šest sati ujutro do sedam popodne.

Škole će raditi samo za đake koje nema ko da čuva, dok će ostali imati nastavu na daljinu.

Potpuno zatvaranje trajaće do 6. decembra, rekao je austrijski kancelar.

„Prinuđeni smo da na naredne dve i po nedelje preduzmemo drugo potpuno zaključavanje kako bismo izbegli dalji drastičan rast broja novoobolelih i preopterećenje jedinica intenzivne nege“, istakao je Kurc.

Kurc je istakao da je cilj da se od 7. decembra najpre otvore škole i prodavnice i da se „spasi Božić“, odnosno da se do tog praznika po gregorijanskom kalendaru smanji širenje virusa. On je naveo da dosadašnje mere blaže mere nisu dale rezultate i da se zbog toga pooštravaju.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala