Opozicija u Gruziji ponovo protestuje: Više stotina ljudi traži nove izbore /video/

© Sputnik / Vladimir Umikashvili / Uđi u bazu fotografijaProtesti u Gruziji
Protesti u Gruziji - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predstavnici gruzijske opozicije ponovo su organizovali protest kod zgrade parlamenta u Tbilisiju. Okupilo se nekoliko stotina ljudi, koji su zahtevali da se održe novi parlamentarni izbori.
„Nastavićemo sa protestima sve dok naš zahtev ne bude ispunjen. Tražimo da se zakažu novi parlamentarni izbori, jer su oni održani 31. oktobra pokradeni“, rekao je tokom protesta jedan od lidera opozicione stranke Ujedinjeni nacionalni pokret Nikanor Melija.

Prema njegovim rečima, istovremeno sa protestima nastavljaju se i pregovori sa vlastima po pitanju rešavanja političke krize u zemlji.

Dopisnik javlja da je protest završen i da su demonstranti počeli da se razilaze ispred zgrade parlamenta.

Opozicione stranke nameravaju da organizuju još tri protesta, od kojih će se prvi održati na dan posete američkog državnog sekretara Majka Pompea Gruziji, 17. novembra, rekao je lider partije Evropska Gruzija Gigi Ugulava. 

Na parlamentarnim izborima održanim 31. oktobra najviše glasova osvojila je vladajuća stranka „Gruzijski san“ koja samostalno može da formira vladu. Opozicija tvrdi da je glasanje falsifikovano i traže nove izbore.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala