Neprijatna novinarska pitanja za Pašinjana

© Sputnik / Valeriй Melьnikov / Uđi u bazu fotografijaNeprijatna pitanja za Pašinjana
Neprijatna pitanja za Pašinjana - Sputnik Srbija
Pratite nas
Jermenski premijer Nikol Pašinjan bio je gost emisije TV stanice NTV u kojoj su mu pitanja o ratu u Nagorno-Karabahu, koji je prekinut Sporazumom koji su potpisali Rusija, Jermenija i Azerbejdžan, postavljali glavna urednica RT i „Rusija sevodnja“ Margarita Simonjan i novinar radio stanice „Govori Moskva“ Roman Babajan.

Od 10. novembra kada je Sporazum potpisan na snazi je režim prekida vatre, a u region Karabaha upućeni su ruski mirovnjaci.

Međutim, od momenta potpisivanja u Jerevanu su počeli protesti predvođeni opozicijom, a izbili su i neredi. Učesnici protesta, naime, smatraju da je potpisivanje Sporazuma bila izdaja i traže smenu Pašinjana.

Simonjanova je Pašinjana pitala da li je istina da se sve vreme konsultovao sa prijateljima „koji u Americi ne zauzimaju baš visoke pozicije“ i da je zbog toga odugovlačio sa donošenjem odluke koju je predlagala Rusija, da se sve prekine.

„Da li je istina da su ti pregovori i pregovarači i vaše odugovlačenje i vaši pokušaju da sedite na dve stolice i doveli do toga do čega su doveli. Da li je to istina“, pitala je Simonjan.

Babajan je rekao da jednostavno mora da postavi neka pitanja i da računa da će premijer na njih odgovoriti maksimalno pošteno.

„Ne treba da me obmanjujete jer raspolažem znatnim brojem informacija. Odmah će mi biti jasno ako počnete da govorite neistinu, gospodine Pašinjan. A pitanje je sledeće: Da li je istina da vam je Rusija, praktično od prvog dana rata, predlagala različite modele rešavanja pitanja i to veoma dobre modele, ne ove sada, već veoma dobre? I da ste vi svaki put pažljivo slušali te predloge i odbijali ih. Jednostavno ste odbijali“, direktan je bio Babajan.

Takođe ga je interesovalo da li je istina da mu je od prvog trenutka nuđena pomoć i momentalno pružana i to u velikom obimu.

„Da li je istina da su na jermenske vojne, ali i ne samo vojne, aerodrome sletale desetine ruskih vojno-transportnih aviona? Odgovorite nam, molim vas. Da li je istina da ste dobijali one oružane sisteme koje ste tražili? Lično vi ih tražili i vi ih i dobijali?“, pitao je novinar.

Kako je rekao Babajan, nakon što Pašinjan odgovori na pitanja biće jasno da li je sposoban da rukovodi zemljom a ljudi koji ga i danas podržavaju mogli bi da saznaju nešto novo.

„Jednostavno, odgovorite na ta pitanja pošteno. I ako ne odgovorite pošteno postaviću vam još konkretnije pitanje i nećete moći da izbegnete odgovor“, dodao je Babajan.

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala