„Marš miliona“: Tramp iz limuzine pozdravio pristalice u Vašingtonu /video/

© AP Photo / Julio CortezPristalice Donalda Trampa na maršu u Vašingtonu
Pristalice Donalda Trampa na maršu u Vašingtonu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Hiljade pristalica Donalda Trampa počelo je da se okuplja u Vašingtonu na skupu koji je najavljen kao najveći miting podrške američkom predsedniku u istoriji.

Na maršu se pojavio i Tramp koji je pristalice pozdravio iz predsedničke limuzine.

Tramp je mahnuo okupljenima koji su uzvikivali: „Ju-Es-Ej (Sjedinjene Američke Države)“.

​Skup se održava pod nazivom „Marš miliona Učinimo Ameriku ponovo velikom“ (MillionMAGAMarch), što je bio slogan Trampove kampanje, a organizovan je u znak protesta zbog, kako smatraju, izborne prevare.

​Nekoliko sati pre početka skupa, objavljeni su video-snimci na kojima se vide kolone vozila sa američkim zastavama i transparentima „Učinimo Ameriku ponovo velikom“ kako se kreću ka prestonici.

​Tramp je u petak na Tviteru i nagovestio da bi mogao da se pojavi u Vašingtonu.

​„Možda ću da svratim da se javim“, napisao je Tramp, navodeći da mu „greje dušu to što ima veliku podršku, posebno na protestima koji se šire po celoj zemlji, uključujući i onaj u Vašingtonu“.

Podsetimo, na osnovu izbornih projekcija, američki mediji proglasili su demokratskog kandidata pobednikom izbora, održanih 3. novembra.

Tramp, međutim, nije priznao projekcije po kojima je Džo Bajden pobednik predsedničkih izbora i u više navrata je kritikovao glasanje putem pošte, navodeći da to otvara put mogućoj izbornoj prevari.

Izborni štab Donalda Trampa podneo je tužbe protiv saveznih država i tvrdi da je glasanje i brojanje glasova bilo neregularno.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala