Moskva: Bojkot konferencije o sirijskim izbeglicama pokazuje dvostruke standarde SAD prema Damasku

© AFP 2023 / DELIL SOULEIMANSirijske izbeglice u kampu u gradu Hasaka
Sirijske izbeglice u kampu u gradu Hasaka - Sputnik Srbija
Pratite nas
Sjedinjene Američke Države i njihovi saveznici, koji su pozvali na bojkot konferencije o izbeglicama u Damasku, ponovo pokazuju dvostruke standarde prema Siriji, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.
„Sjedinjene Američke Države i njihovi najbliži saveznici, koji su uporno pozivali na bojkot konferencije, još jednom su pokazali dvostruke standarde prema Siriji, jer je potreba za povratkom izbeglica u Siriju direktno navedena u Rezoluciji 2254 Saveta bezbednosti UN. Ona predstavlja osnovu za međunarodne napore na promociji sveobuhvatnog rešavanja sirijske krize“, istakla je Zaharova.
Militanti DAEŠ-a - Sputnik Srbija
Rusija i Sirija optužile SAD da obučavaju militante DAEŠ-a

Međunarodna konferencija o povratku izbeglica održana je u Damasku 11. i 12. novembra. Na konferenciji je najavljeno učešće delegacija iz 27 zemalja i predstavnika 12 međunarodnih organizacija. Ujedinjene nacije predstavljene su kao posmatrači. Rusku delegaciju činili su stručnjaci iz više od 30 ministarstava i resora.

Oružani sukob u Siriji traje od 2011. godine. Krajem 2017. godine objavljeno je o pobedi nad terorističkom grupom DAEŠ u Siriji i Iraku. U pojedinim oblastima ovih zemalja nastavlja se čišćenje militanata. Trenutno je u prvom planu političko rešenje, obnova Sirije i povratak izbeglica.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala