Medicinska tiranija: „Hoće da nam stave novu žutu Davidovu zvezdu“

© AP Photo / Matt DunhamKarantin u Londonu
Karantin u Londonu - Sputnik Srbija
Pratite nas
„To je medicinska tiranija“, „Hoće da nam stave novu žutu Davidovu zvezdu“, samo su neki od komentara korisnika društvenih mreža na ideju britanske vlade da uvede narukvice za one koji budu negativni na koronu, kako bi se ohrabrila masovna testiranja.

Uvođenje narukvica za negativne britanskoj vladi predložio je tim stručnjaka za biheviorizam koji radi za kabinet premijera Borisa Džonsona.

Prema njihovom mišljenju, narukvice bi ohrabrile ljude da se odazovu masovnom testiranju, slično kao u Slovačkoj. U toj zemlji se testiralo 3,6 miliona ljudi između 10 i 65 godina za dva dana, što je 97 odsto planiranog.

Testiranje na virus korona - Sputnik Srbija
Akcija protiv korone kakva dosad nije viđena: Evropska država testira sve starije od 10 godina

Slovaci su uveli stroge karantinske mere, a oni koji su negativni na tom testu, dobili su olakšice i za njih mnoge mere ne važe.

Slično predlažu i eksperti koji savetuju britansku vladu – da bi ljudima koji su negativni trebalo vratiti deo slobode u toku karantina i da bi oni to dokazivali papirnim narukvicama kako bi lakše bili prepoznati ako dođu na neke događaje.

Međutim, pojedini Britanci oštro su se usprotivili ovakvoj nameri, prenosi RT.

Mnogi su takvo mišljenje podelili i na društvenim mrežama, nazivajući predlog za uvođenje narukvica za negativne „medicinskom tiranijom“, te uvođenjem „nove žute Davidove zvezde“, aludirajući na obeležja koja su nacisti stavljali Jevrejima tokom Holokausta.

​Neki su, pak, naveli da se ne radi o diktaturi koju vlada želi da uvede, jer je ona svakako „nesposobna da sprovede masovno testiranje i označavanje ljudi“.

​Bihevioralni tim dao je i druge ideje kako privoleti Britance na masovno testiranje, među kojima su i da na to pozove kraljevska porodica i religijski lideri, te da se formira duh nacionalnog otpora pod parolom „sačuvajmo Božić“. Prema njihovom mišljenju, trebalo bi ponuditi i razne koristi učesnicima i volonterima koji bi bili uključeni u organizaciju masovnog testiranja, budući da je za slovački primer bilo potrebno 1.000 lokacija za testiranje i 8.000 „zaposlenih“ na milion stanovnika.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala