Preminuo proslavljeni košarkaš Crvene zvezde Mileta Lisica

© Sputnik / Vladimir Pesnya  / Uđi u bazu fotografijaKošarkaška lopta
Košarkaška lopta - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nekadašnji proslavljeni košarkaš Crvene zvezde Mileta Lisica preminuo je u 55. godini života.

Mileta Lisica je rođen u Priboju 12. juna 1966.godine, a za Crvenu zvezdu je igrao u dva navrata u periodu od 1992-1994. godine i u sezoni 1995-1996, saopštio je Košarkaški klub Crvena zvezda.

„Kao krilni centar meke ruke, plemenitog košarkaškog kova ali i veliki borac na terenu, davao je celog sebe u dresu Crvene zvezde i pomogao joj da dođe do dve titule prvaka Jugoslavije i superkupa Jugoslavije uz titulu najkorisnijeg igrača finala šampionata. U tim godinama bio je jedan od najboljih strelaca i skakača Crvene zvezde, a zbog ogromnog požrtvovanja bio je jedan od omiljenih igrača navijača Crvene zvezde koji su se rado sećali „Lije“ i u godinama kada je napustio Mali Kalemegdan“, saopšteno je iz KK Crvena zvezda.

​U Crvenoj zvezdi je ukupno odigrao 103 utakmice i postigao 1.345 poena.

„Pored Crvene zvezde u kojoj je za kratko vreme, zbog svega što je učinio, stekao status legende, Mileta Lisica igrao je za ekipe Poliestera iz Priboja gde je i ponikao, Slobode, Borovice iz Rume, Pivovarne iz Laškog, francuskih ekipa Le Mana i Limoža, Lavova i Novog Sada gde je nastavio da živi pošto je završio igračku karijeru“, navode iz KK Crvena zvezda.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala