"Više ne postoji Jermenija čiji premijer je Pašinjan": Opozicija najavila veliki antivladin miting

© Sputnik / Aram NersesyanDemonstranti ispred parlamenta u Jerevanu
Demonstranti ispred parlamenta u Jerevanu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Strasti u Jermeniji se ne smiruju, nakon što je sinoć premijer Nikol Pašinjan potpisao sa premijerom Azerbejdžana Ilhamom Alijevim i predsednikom Rusije Vladimirom Putinom izjavu o prekidu vatre u Karabahu. Policija, ipak, poziva nezadovoljni narod da ne izlazi na ulice, jer se država i dalje nalazi u ratnom stanju.

Lider opozicione partije „Prosvećena Jermenija“ Edmon Marukjan zatražio je ostavku Pašinjana, nakon što bude ukinuto ratno stanje u zemlji.

„Jedno je sigurno: jermenski narod nije izgubio. U ovom slučaju je izgubio rukovodilac zemlje. Mi ne možemo da živimo sa gubitničkim rukovodiocem i on treba da ode. Kako i kada, razgoravaćemo nakon rešenja vojnih pitanja i pitanja bezbednosti“, rekao je Marukjan.

On je dodao da Jermenije, koja zajedno sa Karabahom ima površinu od 42.000 kvadratnih metara i čiji premijer Nikol Pašinjan više nema.

„Ta Jermenija više ne postoji, između ostalog i zbog politike koju je vodio Pašinjan i dokumenta koji je potpisao“, rekao je Marukjan.

Opozicija je za sutra najavila veliki antivladin miting u Jerevanu, iako su takva okupljanja zabranjena zbog ratnog stanja u kojem se zemlja nalazi.

Podsetimo, sinoć, nakon što je objavljeno da je potpisana izjava o prekidu ratnih dejstava u Karabahu narod je izašao na ulice Jerevana. Prva na udaru nezadovoljne mase potpisanim dokumentom našla se Vlada.

Razjarena masa se okomila i na predsednika skupštine Ararata Mirzojana. On je bio izvučen iz automobila i prebijen, nakon čega je bio primljen u bolnicu gde je operisan.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala