Pašinjan: Čist sam pred domovinom

© Sputnik / Mihail Klimentьev / Uđi u bazu fotografijaPremijer Jermenije Nikol Pašinjan
Premijer Jermenije Nikol Pašinjan - Sputnik Srbija
Pratite nas
Premijer Jermenije Nikol Pašinjan je nakon protesta koji su buknuli u Jerevanu pozvao sve koji nemaju nikakve veze sa razbojništvima da odu kući i izjavio da je „čist“ pred svojom domovinom i jermenskim narodom.

„Molim sve koji veruju meni i nama da se pripreme za borbu. Ni sekundu ne sumnjajte da smo nismo učinili nešto nepošteno. Nisam sklapao dogovore i ponašao se tako da imam odgovore na sva pitanja i budem čist pred domovinom i narodom“, napisao je Pašinjan na Fejsbuku.

On je dodao da će razgovarati „sa onima koji love u mutnom“.

Pašinjan je rekao i da su tokom noćašnjeg pogroma u njegovoj rezidenciji ukradeni računar, sat i drugi predmeti.

„Iz rezidencije premijera ukradeni su računar, sat, parfem, vozačka dozvola i drugi predmeti. Sve to, naravno, ‘u ime domovine’“, naveo je Pašinjan.

On je istakao i da se nalazi u Jermeniji i nastavlja da izvršava svoje dužnosti na mestu premijera.

Tokom noći su u Jerevanu održani protesti zbog najave o završetku rata u Karabahu. Nekoliko vladinih zgrada je uništeno.

Ranije je objavljeno da su lideri Rusije, Jermenije i Azerbejdžana usvojili zajedničku izjavu o prekidu vatre u Karabahu. Prema ovoj izjavi, u Nagorno-Karabahu potpuni prekid vatre počinje 10. novembra, Azerbejdžan i Jermenija zaustavljaju se na svojim zauzetim položajima, a moraju i da razmene ratne zarobljenike. Takođe, u Karabahu će biti stacionirani ruski mirovnjaci.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala